Renske van der Veen

Raadslid

Mijn naam is Renske van der Veen-Schoonhoven. Dertig jaar geleden zag ik levenslicht in Oosterwolde. Daar ben ik dus geboren en getogen, tussentijds heb ik nog een klein uitstapje gemaakt naar Elburg, maar inmiddels woon ik alweer 5 jaar in Oosterwolde.

Ik ben getrouwd met Reinier van der Veen en wij zijn de trotse ouders van Tom (3 jaar) en Bas (1 jaar). In mijn dagelijks leven werk ik 3 dagen als docent bewegingsonderwijs op een middelbare school in Barneveld. In mijn vrije tijd ben ik uiteraard druk met mijn kinderen, waar ik erg van kan genieten. Daarnaast vind ik het leuk om met sport bezig te zijn. Trainer zijn van de dames van VSCO’61 is een van de dingen waar ik mijn vrije tijd aan besteed.

De afgelopen 2 jaar ben ik me actief gaan inzetten binnen het CDA in de gemeente Oldebroek. Dit is erg mooi en dankbaar werk en ik wil graag de taak als volksvertegenwoordiger op me nemen. Oldebroek is een mooie gemeente en aan ons de taak om dit zo te houden.

Een van de punten die ik erg belangrijk vind zijn sport en recreatie. We moeten Oldebroek als recreatieve gemeente meer gaan promoten. Het is een erg mooie gemeente met plekken die we graag willen laten zijn aan de mensen. Hiervoor is het belangrijk om een groene gemeente blijven. Om de eigen inwoners en de toeristen hiervan nog meer te kunnen laten genieten, dienen goede fietsroutes met kleinschalige voorzieningen onderweg bevorderd worden. Daarnaast is Oldebroek een sportieve gemeente. Wij vinden dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn. De vele vrijwilligers die het sportleven mogelijk maken, verdienen onze waardering en daarnaast moeten we ze sportief en financieel blijven ondersteunen. Alleen op deze manier blijft het mogelijk om de verschillende verenigingen te behouden. Een ander onderdeel waar wij ons ook actief voor willen inzetten is beleid op de aankoop van een tweede sporthal in Wezep. Dit is toch echt nodig om de verschillende verenigingen in de eigen gemeente aan het sporten te houden.

Van harte hoop ik dat we de komende jaren actief beleid op deze punten mogen voeren zodat we de gemeente Oldebroek op een positieve manier op de kaart mogen (blijven) zetten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.