13 februari 2018

Ard Schenk, lijst 1, nr 9

Type mens: empatisch, verbinder

Ervaring: zeer ervaren in gemeenteland

Lijfspreuk: Volg je hart, want dat klopt!

Lijst 1, nr. 9

 

Beste inwoners van Oost Gelre,

 

Op 21 maart 2018 zullen er in de gemeente Oost Gelre gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Ik heb besloten mij voor het CDA Oost Gelre kandidaat te stellen.

 

Ik ben 45 jaar, getrouwd, 2 dochters en woon aan de rand van Lichtenvoorde. In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening van de gemeente Zevenaar. Binnen deze gemeente ben ik projectleider van grote ruimtelijke projecten zoals bestemmingsplan buitengebied, diverse uiterwaardenprojecten en 2 overnachtinghavens. Daarnaast ben ik tot maart 2018 voorzitter van de bijzondere ondernemingsraad die de fusie tussen de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar mede heeft vormgegeven.

 

In Lichtenvoorde ben ik jarenlang actief betrokken geweest bij één van de wagenbouwersgroepen. De laatste 10 jaar zit ik in de bloemencommissie. Hierin regelen we de centrale in- en verkoop van dahlia’s voor alle wagenbouwersgroepen.

 

Mijn speerpunten voor Lichtenvoorde zijn:

1. Inzetten op uitvoering van programma “Geef Lichtenvoorde kleur”

Het programma is klaar, nu de uitvoering. Inzetten op een levendig centrum.

 

2. Oprichting gemeentelijk servicepunt voor vrijwilligers en verenigingen

De rol van de gemeente moet veranderen. Meer “samen bouwen aan”, dan “toetsen aan” overtollige regels. Een gemeentelijk servicepunt draagt bij aan deze houding van de gemeente.

 

3. Aansluiting woningmarkt op de vraag

De uitdaging voor de komende jaren is om de woningmarkt aan te laten sluiten op de vraag. Hierin past nieuwbouw, maar hierin hoort ook het duurzaam maken van de bestaande woningvoorraad.

 

4. Investeren in een aantrekkelijk landschap

Wij waarderen de kwaliteit van ons landschap. Dit blijft niet vanzelf zo. We moeten blijven investeren om dit landschap aantrekkelijk te houden. Boeren, burgers en buitenlui kunnen hun rol hier in pakken. De gemeente faciliteert hierin.

  

Ik wil graag voor u aan het werk! Samen bouwen we verder! Stem daarom 21 maart 2018 op:

Ard Schenk, Lijst 1, nr. 9

 

Met vriendelijke groet,

             

Ard Schenk

Aaltenseweg 84a

7131 NG  LICHTENVOORDE

[email protected]            www.CDAOostGelre.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.