10 maart 2018

Campagnestunt: metersgroot partijlogo in Achterhoekse wei

Een campagnestunt van jewelste van ons in Oost Gelre. Letterlijk, want het logo van onze partij staat sinds zaterdag metersgroot in het weiland van Vincent Krabbenborg tevens CDA bestuurslid, aan de Veenweg in Harreveld.

Walter Leemreize, kandidaat nr 3 op de CDA kandidatenlijst was er zaterdagmorgen zo'n twee uur mee bezig om de drie letters in de wei te ploegen. De trekker met de ploeg erachter rondde het laatste deel van de 'A' rond 10.30 uur af.

Wat opvalt is dat het logo in het juiste lettertype is geploegd. Hoe dat kan? Walter: ,,Dat is een wat technisch verhaal, maar het komt erop neer dat een landmeter heeft geholpen met het uitzetten van een route via satelliet. Die kon de trekker daarna zo volgen.’’

Zonde?

Een dronepiloot uit Zieuwent, een bekende van Walter, maakte vervolgens een foto én video van het logo die vooral onder CDA'ers in de Achterhoek veel zijn gedeeld. Ruud Krabbenborg, nog bedankt voor de drone beelden.

Maar is dat nou niet ontzettend zonde, een goed weiland omploegen alleen maar voor de CDA-campagne? Nee, zegt Leemreize: ,,Het gras zou er toch al uit gaan, er komen straks aardappelen in.’’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.