14 december 2017

Kandidaten CDA Oost Gelre GR18

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdagavond 14 december heeft het CDA Oost Gelre haar kandidatenlijst ten behoeve van de gemeenteraadsverkiezing 2018 vastgesteld. Nadat eerder dit jaar zittend wethouder Jos Hoenderboom al was verkozen tot lijsttrekker, konden de leden van het CDA zich nu buigen over de rest van de lijst.

De namen

Op 1 en 2 staan de huidige CDA-wethouders Jos Hoenderboom en Marieke Frank (Groenlo). De nummers 3 en 4 worden ingenomen door huidig raadslid Walter Leemreize (Lichtenvoorde) en huidig fractievoorzitter Niek Bragt (Groenlo). Op plek 5 staat de eerste nieuwkomer, Ruud Krabbenborg uit Zieuwent. Daarna volgen Carla Heming (Zwolle), René Plaggenburg (Vragender), Theo Krabben (Harreveld), Ard Schenk (Lichtenvoorde) en Dennis van Loon (Mariënvelde) op de plekken 6 tot en met 10. De lijst wordt gecompleteerd door Damiaan Weidekamp (Lichtenvoorde), Johan Heutinck (Lichtenvoorde), Grea Wolters (Groenlo), Ramon Hobé (Groenlo), Bennie Smeitink (Lichtenvoorde), André Slot (Lievelde), Bennie Oosterholt (Groenlo), Harry Minkhorst (Lichtenvoorde) en Jos Rosendaal (Lichtenvoorde) op de plekken 11 tot en met 19.

Mooie lijst met goede mix

Iedereen was uiterst content met de gepresenteerde lijst; een mooie balans van ervaren raadsleden en enthousiaste nieuwkomers. Ook de mix qua achtergrond, leeftijd en expertise met daarbij een brede vertegenwoordiging uit alle (grote en kleinere) kernen sprak de vergadering bijzonder aan. Een veelbelovende groep potentiële volksvertegenwoordigers met samen een zeer brede expertise die allen middenin de samenleving staan. Aansprekende volksvertegenwoordigers met een warm hart en koel hoofd. De samenstelling van de lijst belooft dan ook veel voor de komende campagne en de nieuwe raadsperiode. Een campagne waarbij het CDA actief de boer op zal gaan. Eigenlijk zoals het CDA Oost Gelre dit ook buiten campagnetijd altijd al doet met haar inmiddels traditionele fractievergaderingen op locatie. Want voor het CDA geldt dat CDA-raadsleden altijd aanspreekbaar zijn voor de inwoners van Oost Gelre, zowel in als ook buiten campagnetijd.

Foto: CDA

Bijschrift foto: De CDA-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen Oost Gelre 2018. Op de foto ontbreken Ard Schenk, Grea Wolters, Ramon Hobé, Bennie Oosterholt, Harrie Minkhorst en Jos Rosendaal

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.