10 maart 2018

Marieke Frank, lijst 1, nr 2

Beste inwoners van Oost Gelre,

Over twee weken is het zover, dan zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb wederom besloten mij verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad. Al enige tijd ben ik politiek actief, eerst nog voor de gemeente Groenlo en vanaf 2005 voor de gemeente Oost Gelre. Ik ben al eerder raadslid geweest. Afgelopen vier jaar mocht ik namens het CDA uw wethouder zijn met Economie en Financiën in mijn portefeuille. Voor wie mij nog niet kennen: Ik woon in Groenlo, 46 jaar, getrouwd en moeder van drie zonen. Opgegroeid in een ondernemersgezin en met een echtgenoot die ook zelfstandig ondernemer is, is de gemeentelijke overheid echt anders. Iedereen mag meepraten en alle belangen moeten worden afgewogen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar uiteindelijk telt het resultaat voor de samenleving.  Ik wil mij graag weer 4 jaar voor Oost Gelre inzetten om mooie resultaten voor de samenleving te bereiken. Midden in de samenleving staand, wetend wat mensen beweegt, kan ik mijn bijdrage leveren in het leveren van de juiste besluiten voor Oost Gelre.

Vanuit mijn achtergrond is het niet zo gek dat economische onderwerpen mij aan het hart liggen. Een goed draaiende economie is basis van een gezonde samenleving. Daarom zijn mijn speerpunten voor de komende vier jaar gericht op het versterken van onze economie:

 1. Sterke bedrijventerreinen

  Oost Gelre heeft een sterke economie: mooie bedrijven; goed ontsloten bedrijventerreinen, maar de ontwikkelingen gaan snel en daar moet de overheid op in spelen. Met de nieuwe N18 wordt de bereikbaarheid verbeterd. Onze bedrijventerreinen zijn gunstig gelegen aan de N18 en van deze gunstige ligging moeten we profiteren. Er dient voldoende bedrijfsgrond voorradig te zijn en we moeten bedrijven zodanig faciliteren dat zij zich in Oost Gelre verder kunnen ontwikkelen.

 2. Versterken toerisme

  Met ons mooie buitengebied, met een mooie vestingstad en met onze ondernemers zijn alle ingrediënten aanwezig om deze sector te versterken. De toeristische sector is de banenmotor van het MBO en dus niet onbelangrijk om deze te versterken. Onze grensligging moeten we meer zien uit te buiten en de Duitse toerist naar Oost Gelre zien te trekken. Gemeente en ondernemers moeten samen optrekken om te blijven innoveren zodat de toerist telkens verrast wordt door het hippe aanbod in Oost Gelre.

  Daarnaast moet er stevig worden ingezet op een goede marketing & promotie.

 3. Behoud van jongeren voor Oost Gelre

  Na de middelbare school trekken veel jongeren weg om te studeren. Helaas keren ze niet allemaal terug na hun studie. Deze jongeren hebben we echter hard nodig. Daarom moeten we de jongeren voordat ze vertrekken kennis laten maken met het bedrijfsleven van Oost Gelre. Hier zijn namelijk ook mooie banen voor hoogopgeleiden. Tijdens de studie moeten we deze jongeren blijven volgen en binden aan Oost Gelre. Dit vergroot de kans dat men terugkeert naar Oost Gelre.

 4. Vitale centra

  Winkelcentra staan onder druk. Maar er zijn ook kansen. Consumenten zijn nog steeds op zoek naar sfeer en beleving. In Lichtenvoorde is nu gestart met een ondernemersfonds. Dit moet er ook voor Groenlo komen. Hiermee kunnen de ondernemers zelf vorm geven aan hun evenementen en sfeer creëren in het centrum. Daarnaast moet het mogelijk zijn in aanloopstraten winkels om te vormen naar andere functies, die ook “traffic” genereren in het centrum. Wonen kan ook één van die functies zijn.

  Voor Groenlo moeten we op zoek naar mogelijkheden om meer parkeerplaatsen te realiseren.

Ik wil graag voor u aan het werk! Samen bouwen we verder! Stem daarom, maar zeker als inwoner van Groenlo, 21 maart 2018 op Marieke Frank, lijst 1, nr.2

Met vriendelijke groet,

Marieke Frank

marieke@mariekefrank.nl

www.CDAOostGelre.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.