21 februari 2018

René Plaggenburg, lijst 1, nr 7

Woont in: Vragender

Type mens: enthousiast, vernieuwend,

Ervaring: bedrijfsleven en besturen

Lijfspreuk: durf vernieuwend te denken en te doen.

 

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadverkiezingen in Oost Gelre. Ik verheug me op de verkiezingen en zeker op de periode erna om dan samen duurzaam verder te kunnen bouwen aan de leefomgeving.

 

Ik ben geboren in 1961 , getrouwd met Veronique, we hebben samen een dochter. Tevens zijn wij pleeggezin waardoor wij al jaren kinderen een thuis mogen bieden .

Ik werk ruim veertig jaar bij Dusseldorp alwaar ik ben begonnen als grondwerker, sloper, machinist. Ik heb er nu een directie functie. In deze functie heb ik de kennis en ervaring opgedaan om mee te kunnen werken aan een duurzame werk en woonomgeving.

 

Ik heb de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties gehad bij onder meer Vragender Belang , OCV Vragender en, vanuit mijn functie, bij diverse brancheorganisaties.

 

Mijn speerpunten voor de grote kernen, maar zeker voor de kleine kernen, zijn:

 

Werk is de motor voor de huidige en toekomstbestendige leefomgeving

Oost Gelre heeft top bedrijven binnen zijn grenzen. Er wordt heel veel werkgelegenheid  gegenereerd voor zowel laag-,  midden als hoger opgeleiden. We hebben en zullen  de startende bedrijven , midden en klein bedrijven , agrarische bedrijven  en de grote ondernemingen faciliteren, zodat er een nog gezonder ondernemersklimaat ontstaat.

 

Bouwen naar behoefte

Maak van de krimp een kans en zorg dat iedereen in onze gemeente een passende woning kan huren of kopen . Bouwen naar behoefte. Zeker in de kleine kernen waar veel behoefte is aan woningen voor starters . We moeten er alles aan doen om de starters in de kernen te houden om de leefomgeving leefbaar te houden. We hebben elke starter en nieuwkomers hard nodig om de vacatures in te vullen in de regio.

 

Duurzaamheid, circulaire economie en nieuwe energie

We mogen heel even op deze wereld zijn en hebben ook de plicht om hem zo achter te laten dat volgende generaties er ook kunnen leven . Dit houdt in dat we alle materialen moeten hergebruiken, over moeten naar duurzame energie, zuinig moeten zijn op onze natuur, enz. enz.

 

Mobiliteit, wegvervoer, openbaarvervoer en digitale snelweg

Goede bereikbaarheid is een must voor onze maakindustrie en om ons vakmanschap en onze kennis, waar we om worden geroemd, te kunnen vermarkten in Nederland en Europa.

De komende jaren wordt het gehele buitengebied aangesloten op glasvezel (digitale  snelweg ). Dit is van wezenlijk  belang om het buitengebied leefbaar te houden.

 

Ik wil me graag inzetten om samen duurzaam verder te bouwen waar het CDA al aan begonnen is dus stem op René Plaggenburg  lijst 1, nr. 7

 

 

Vriendelijke groeten,

René Plaggenburg

Kerkdijk 6, Vragender

rplaggenburg@planet.nl

www.CDAOostGelre.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.