27 februari 2018

Walter Leemreize, lijst 1, nr 3

Type mens: ruimdenkend, ondernemend

Ervaring: zeer ervaren raadslid

Lijfspreuk: Durven, Doen en Doorzetten!

Lijst 1, nr. 3

 

Beste inwoners van Oost Gelre,

 

Op 21 maart 2018 zullen er in de gemeente Oost Gelre gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Ik heb besloten mij wederom voor het CDA Oost Gelre kandidaat te stellen.

 

Ik ben 50 jaar, heb een vriendin, 3 dochters, woon in Lichtenvoorde en werkzaam als senior-adviseur bij adviesbureau NCOD in Amersfoort. Via dit bureau word ik door gemeentes in heel Nederland ingehuurd als adviseur en/of interimmanager op het vlak van Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie en Innovatiemanagement. Ik ben lid van Schuttersgilde St. Switbertus Lichtenvoorde en ben voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Lichtenvoorde.

 

De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier in de raad gezeten. Ik heb samen met de CDA fractie ook voor Lichtenvoorde  mooie resultaten behaald; o.a. Programma Lichtenvoorde, woningbouw voor ouderen én jongeren in de Dijkstraat.

 

Mijn speerpunten zijn:

 1. Oprichting gemeentelijk servicepunt voor vrijwilligers en verenigingen

  Oost Gelre heeft een zeer rijk verenigingsleven met veel vrijwilligers die uiterst belangrijk zijn. De werkdruk kan echter te hoog worden door ingewikkelde regels, wetgeving e.d. Het gemeentelijk servicepunt is dan een goede ondersteuning.

   

 2. Nieuwbouw voor ouderen én jongeren/studenten

  In Oost Gelre is veel vraag naar woningen voor ouderen én jongeren/studenten. Met name het binden van jongeren is zeer belangrijk voor de leefbaarheid. Goedkope woonstudio’s kunnen jongeren verleiden te blijven wonen in Oost Gelre.

   

 3. Uitbouw project ‘Dorpskamer’ in Den Diek om vereenzaming tegen te gaan

  Vereenzaming is een van de grootste sociale problemen. Helaas komt dit ook (steeds vaker) voor in Oost Gelre. Door bijv. het project ‘Dorpskamer’ in Den Diek uit te bouwen pakken we dit probleem aan.

   

 4. Goede (sport)voorzieningen en IEKC

  Het CDA zal blijven investeren in goede voorzieningen. De nieuwbouw van het Integraal Educatief Kind Centrum aan de Varsseveldseweg (oude locatie Ludgerusschool) is hiervan een voorbeeld, maar wanneer de initiatiefnemers van de sportboulevard met een goed nieuw plan komen kunnen ze ook op onze steun rekenen!

    

  Ik wil graag voor u aan het werk! Samen bouwen we verder! Stem daarom 21 maart 2018 op: Walter Leemreize, Lijst 1, nr. 3

   

  Met vriendelijke groet,

               

  Walter Leemreize

   

  w.leemreize@gmail.com 

  www.CDAOostGelre.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.