15 februari 2017

Winwinwinwinwinwin

Menig inwoner van Oost Gelre herinnert zich nog wel de vrachtwagens van ‘Vos Vlees’ die af en aan reden naar de slachterij in Lievelde. Ook het voormalige stationscafé ‘Herman Arink’ naast deze voormalige slachterij, roept bij menigeen warme herinneringen op. Nog snel, voordat de laatste trein vertrok, een halve liter Grolsch, en/of een kus van je geliefde.

 

Al jarenlang ligt het terrein van de voormalige slachterij er verlaten bij, en staat het café van Herman op instorten. Een aantal initiatiefnemers in Lievelde heeft voor dit terrein/café een prachtig plan gemaakt. Een mooi multifunctioneel park en van het café zou een toeristisch informatiepunt gemaakt kunnen worden.

Het CDA was meteen zeer enthousiast over dit plan, en heeft dan ook in de raad van vorige week van harte ingestemd met de aankoop van de grond voor dit plan door de gemeente. Bij deze aankoop is er immers sprake van een winwinwinwinwinwin situatie.

 

Win

Door de aankoop verdwijnt de bestemming ' slachterij' en kan er zich dus geen groot milieubelastend bedrijf meer vestigen.

 

Winwin

De grond kon de gemeente van de huidige eigenaar (Vion) voor een veel lager bedrag verwerven dan wanneer de gemeente de juridische weg had moeten bewandelen om de bestemming 'slachterij' eraf te krijgen.

 

Winwinwin

In de Achterhoek zijn te veel hectares (braakliggend) industrieterrein. Iedere gemeente in de Achterhoek moet een aantal hectares industrieterrein inleveren. Met deze aankoop kan de gemeente Oost Gelre relatief gemakkelijk aan deze opgave voldoen. Het is dus een slimme aankoop die geen ‘pijn’ doet.

 

Winwinwinwin

'Toerisme in Achterhoek groeit’ kopte De Gelderlander vorige week nog. Met het toeristisch informatiepunt in Lievelde faciliteren we onze toeristen, komen er nog meer toeristen die hier hun geld gaan uitgeven.

 

Winwinwinwinwin

Station Lievelde is een van de 'Entrees' van Oost Gelre. Door dit plan krijgt ook deze entree de allure die het verdient.

 

Winwinwinwinwinwin

Dit plan wordt breed gedragen door de Lieveldse bevolking. Een prachtig burgerinitiatief, zoals we dat zo graag zien! Wederom een mooi voorbeeld dat een goed burgerinitiatief beloond wordt.

 

Met zoveel winstpunten is het onbegrijpelijk dat er nog oppositiepartijen waren die tegen het voorstel stemden. Moet er dan nog meer winst behaald worden? Het CDA wil Nederland goed doorgeven aan onze kinderen. Dat is één van onze leidraden. Daar handelen we naar. Steun aan dit prachtige burgerinitiatief is daar een goed voorbeeld van.

 

Fractie CDA Oost Gelre:

Theo Donderwinkel 0544-376566

Niek Bragt, n.bragt@oostgelre.nl

Carla Heming 0544-465506

Toon Hulshof 06-50227949

Theo Krabben 06-10731186

Walter Leemreize 06-22540413

Yvonne Winkel 0544-353282

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.