04 maart 2022

Maak kennis met het CDA Oude IJsselstreek! #3: Janine Kock

Mijn naam is Janine Kock en ik ben opgegroeid op een boerenbedrijf in Zeddam. Na mijn studietijd ben ik in Gendringen gaan wonen. Daar woon ik nu bijna 25 jaar met Marc Ditters en onze zoons Silas en Boaz.

In mijn jeugd was ik actief in het verenigingsleven, bij de harmonie, de tennis- en de voetbalvereniging, bij die laatste als speler en jeugdleider. Sporten doe ik nog steeds. Op de sportschool of lekker buiten. In Gendringen was ik jarenlang voorzitter van Oranjevereniging Gendringen. Samen met een stel enthousiaste mensen organiseerde ik mooie activiteiten voor jong en oud. Voor Voetbalvereniging Gendringen schreef ik het voorwoord voor het clubblad.

Na de verkiezingen van 2018 werd ik wethouder. Met veel plezier draag ik als wethouder bij aan een schone, duurzame en toegankelijke Oude IJsselstreek, aan een mooi klimaat voor Kunst en Cultuur, Recreatie en Toerisme en het DRU Industriepark. Daarnaast ben ik gebiedswethouder voor Westendorp, Heelweg en Varsseveld.

Graag zet ik me nog 4 jaar in voor onze mooie gemeente. Mijn wens is dat iedereen in Oude IJsselstreek gelijke kansen krijgt. Dat het niet (meer) uitmaakt waar je wieg stond of hoe gevuld je portemonnee is. Om een mooie en schone gemeente voor onze (klein)inderen achter te laten, wens ik dat we een goede balans vinden tussen mens, milieu, natuur en economie. En ik wens dat onze dorpen en onze stad leefbaar blijven, met een bruisend verenigingsleven, voldoende woningen voor jong en oud(er) en dat iedereen mee kan doen.

Het CDA staat voor mij voor samen. Door samen op te gaan, door te versterken wat ons bindt, door verantwoordelijkheid te delen, kortom met en voor elkaar, maken we van Oude IJsselstreek een nog fijnere plek om te leven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.