14 april 2022

Verkiezingsuitslag

Het CDA heeft ingeleverd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022  ten opzichte van de verkiezingen in 2018, maar heeft zich staande gehouden met 3 zetels. De verwachting was al dat de lokale partijen veel zetels zouden halen en dat de lokale afdelingen van landelijke partijen (veel) zouden inleveren. Dat is deels ook gebeurd. Het opkomstpercentage was laag te noemen, iets waar wij ons als CDA Oude IJsselstreek zorgen over maken. We gaan de komende 4 jaar hard aan het werk om kiezers weer naar de stembus te krijgen.

Inmiddels zijn we ook bij de informateur geweest. Daartoe hebben we een vragenlijst moeten invullen die als leidraad diende voor het gesprek. Zoals wij al direct na de verkiezingen duidelijk hebben gemaakt willen wij volledige openheid laten zien als partij. Daarom vindt u de vragenlijst van de informateur met de onze antwoorden hier terug. Het advies van de informateur kunt u hier nog eens nalezen.

Uit het advies blijkt onder andere dat de huidige coalitie door mag gaan met een aanvulling van een derde partij, waarbij de PvdA voorgesteld is.

De formateur Ria Ankersmit van Lokaal Belang gaat uitvoering geven aan het advies van de informateur.

Het team dat de formatie gesprekken gaat voeren namens het CDA is:

  • Jeanette Elstak
  • Theo Bergevoet
  • Guido Hakvoort

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.