Guido Hakvoort

Raadslid

Even voorstellen:

47 lentes oud. Trotse vader van Annelie (10), Tijn (9) en Kasper (7). Geboren en getogen in het dorp Megchelen. Hier woon ik nog steeds met veel plezier.

Sinds 2010 actief als raadslid in onze mooie gemeente Oude IJsselstreek. Inmiddels sinds 2016 fractievoorzitter.

Ik vind het belangrijk dat er een goed en intensief contact is tussen de inwoners en de rol die een gemeentelijke organisatie hoort te vervullen. Weten wat er in de dorpen leeft en hierop, als gemeente, je toekomstig beleid afstemmen.

Het CDA spreekt mij aan als een volkspartij die midden in de samenleving staat. Een partij die de mens centraal stelt. Daarbij eerlijk aan de inwoners verteld hoe het ervoor staat en haar afspraken nakomt. Ook als de boodschap negatief is. Een partij die ook eerlijk is naar andere politieke partijen toe.

De huidige politiek lijkt vaak een strijd van links denken tegen rechts denken. Het politieke midden landschap is dunnetjes bevolkt. Voor mij ligt de waarheid veelal wel in het midden. Wij zijn een land van compromissen en het CDA streeft naar een zo breed mogelijk gedragen besluit. Hierbij doe ik een appel op inwoners om zelf initiatief te nemen en te werken aan een betere samenleving, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Uitgaande van wat eenieder wel kan en niet van wat iemand niet kan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.