Janine Kock

Wethouder

Mijn naam is Janine Kock. Ik ben 45 jaar en opgegroeid op een boerenbedrijf in Zeddam. Na mijn studietijd in Groningen ben ik in Gendringen gaan wonen. Daar woon ik alweer 20 jaar met Marc Ditters en onze zoons Silas en Boaz.

Samenwerken van en met mensen geeft energie. In het Gendringse verenigingsleven ben ik actief als voorzitter van Oranjevereniging Gendringen. Samen met een stel enthousiaste mensen organiseren we mooie activiteiten rond Koningsdag en daarbuiten. Daarnaast zit ik in een overleg over de invulling van multifunctionele ruimtes in het ‘nieuwe MMP’ en schrijf ik per toerbeurt het voorwoord in De Voetzoeker, het clubblad van VV Gendringen. Bij al deze activiteiten leg ik verbindingen tussen verschillende mensen, leeftijden en verenigingen, waardoor we met elkaar meer voor elkaar krijgen.

Duidelijk en eerlijk
In mijn werk als officemanager/vertaler ben ik veel met tekst en communicatie bezig. Duidelijke taal spreken en schrijven vind ik belangrijk. Uitleggen aan onze inwoners wat we doen en waarom we dat doen in heldere taal, zodat we als gemeente dichter bij onze inwoners komen te staan. Vooral ook niet om de hete brij heen draaien, maar denken in oplossingen. Daar ga ik voor.

Daarom CDA Oude IJsselstreek
CDA Oude IJsselstreek zet de mens centraal. Voor ons betekent samenleven: omzien naar elkaar. Daarbij gaan we uit van wat iemand zelf kan en bieden ondersteuning daar waar nodig, zodat iedereen mee kan doen.

Leefbaarheid behouden is ook een prioriteit van CDA Oude IJsselstreek. We maken ons er hard voor dat meer (innovatieve) bedrijven zich in onze gemeente vestigen. Dan wordt het voor jongeren en jonge gezinnen aantrekkelijk om hier te werken en te wonen. Zo houd je een gemeenschap levendig.

Het CDA staat voor samen. Onze maatschappij wordt steeds individualistischer. Juist door samen op te gaan, door mee te doen, door te versterken wat ons allemaal bindt, door de verantwoordelijkheid te delen, maken we van de Oude IJsselstreek een nog fijnere plek om te leven.

Daarom ga ik voor CDA IJsselstreek. Doet u met ons mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.