Lotte Pragt

Raadslid

Mijn naam is Lotte Pragt-Fles. Al sinds mijn 4de woon ik in de achterhoek. Ik ben opgegroeid in Silvolde en woon sinds een aantal jaar in Terborg. Samen met mijn man en 2 kinderen hebben we een druk leven. Op mijn 20ste ging ik lesgeven in het voortgezet onderwijs. Dat doe ik nog steeds met veel plezier, nu aan het Metzo College in Doetinchem. Daarnaast ben ik 1 dag in de week actief voor de vakbond AOb en werk ik 1 dag in de week voor een uitgeverij.

Al met al veel te doen. Dat is waar ik een groot deel van mijn plezier uithaal; op verschillende vlakken werken en het grotere overzicht behouden.

Waarom in de lokale politiek?
De eerste opmerking die ik van mensen krijg is; ben je dan niet veel te druk? Zeker ben ik druk, maar dat is niet erg zolang je ergens veel plezier in hebt en de mogelijkheid hebt om nieuwe aspecten van jezelf te leren kennen.

5 jaar geleden wilde ik graag wat gaan doen met de politiek. Toen diende eerst mijn dochter zich aan, daarna een schoolwisseling en zo was het 4 jaar later. Er kwam een cursus Politiek Actief voorbij op Facebook, en mijn man en ik gaven ons op. Samen bezochten we de bijeenkomsten en leerden we veel over het vak en onze staatsinrichting. We wilden er ons steentje aan bijdragen, we wilden meedoen.

En daarom doe ik nu mee. Samen wil ik met goede ideeën de Oude IJsselstreek mooier en beter maken. Helpen waar nodig en kijken naar andere oplossingen, dat zijn twee kenmerken die zowel voor mijzelf als voor het CDA Oude IJsselstreek tellen.

Daarom kies ik voor het CDA Oude IJsselstreek
Onze gemeente is prachtig. We hebben een stel mooie mensen samen op een klein stukje van Nederland. Om dat zo te houden moeten we wel goed gaan kijken naar de toekomst. Een mooie gemeente achterlaten voor onze kinderen is wat ik graag doe. En dan oplossingen verzinnen die meer weghebben van boerenverstand dan hipster-wijsheden, daar ben ik goed in. Dat wil ik graag meebrengen naar het CDA Oude IJsselstreek.

Het CDA staat voor samen, met respect voor elkaar, maar ook voor logica en openheid. Kunnen aangeven dat iets goed is gegaan en ook kunnen toegeven dat iets beter kan. Daarin kan ik me goed vinden. Een partij waar normen en waarden hoog in het vaandel staan maar waarbij ook gekeken wordt naar verantwoordelijkheid van een ieder. Daar wil ik bij horen. Doet u ook mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.