Ruben Driever

Raadslid

Ik ben Ruben Driever, 59 jaar oud, geboren en woonachtig in Ulft.
Ik ben getrouwd met Marja Kiezebrink en heb 3 kinderen, Roel (30), Tim (28) en Marrit (25). Al op jonge leeftijd wilde ik graag gymleraar worden. Na mijn VWO opleiding op het Isala college ging ik naar de Academie voor lichamelijke Opvoeding in Groningen waar ik mijn diploma docent Lichamelijke Opvoeding heb behaald. Aansluitend moest ik in militaire dienst en werd ik sportinstructeur. Dat beviel zo goed dat ik beroepsmilitair ben geworden. Binnen Defensie heb ik veel verschillende functies bekleed, veelal in het management. Ook kon ik opleidingen volgen zoals marketing en management, communicatieadviseur B en de Defensie management opleiding.

Ik ben twee keer uitgezonden geweest naar Afghanistan, ben in Syrië geweest en heb zes jaar gewerkt met vele nationaliteiten in de commandogroep van een NATO hoofdkwartier in Duitsland en Engeland.

Momenteel werk ik parttime als vrijwilliger bij SDOUC en wijngoed Montferland. Daarnaast ben ik invaller bij Taxibedrijf Mekers in Gendringen.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de politiek en volg dagelijks het nieuws. Ik heb nu tijd en veel zin om in de lokale politiek aan de slag te gaan en mijn capaciteiten in te zetten voor de gemeenschap in de gemeente Oude IJsselstreek. Ik ga voor het CDA omdat ze prima standpunten hebben die in het belang zijn van alle inwoners van de gemeente. Het CDA sluit niemand uit en komt op voor alle inwoners uit alle dorpen in de gemeente.

Het CDA: MIDDEN IN DE SAMENLEVING; MET EN VÓÓR ELKAAR!

Mijn speerpunten:

- goed onderwijs in goede gebouwen - samenwerking met onze buurgemeenten en Duitse buren - meer aandacht voor onze kleine kernen - we willen ouderenbeleid dat aansluit bij de wensen en behoeften van onze inwoners - betere bereikbaarheid van onze gemeente - voldoende aandacht voor armoede in onze gemeente - de werkgelegenheid stimuleren door nieuwe (innovatieve) bedrijven in de gemeente - passende en betaalbare woningen voor starters, alleenstaanden, jonge gezinnen en ouderen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.