11. Luca Consoli

Fractielid

Luca Consoli (CDA lijst 1 nummer 11)

Met en voor de inwoners, zonder opportunisme

Persoonlijke achtergrond

Ik ben in 1998 vanuit Italië naar Nederland verhuisd voor mijn promotie in de natuurkunde. Inmiddels ben ik sinds 2009 genaturaliseerd en Nederland is mijn thuisland geworden. Samen met mijn vrouw en dochter wonen we sinds 2007 in Oosterhout. Ik ben maatschappelijk actief in mijn dorp als koordirigent en politiek actief in de gemeente als raadslid sinds 2010 (fractievoorzitter tussen 2012 en 2016). Ik ben sterk overtuigd van de verantwoordelijkheid van intellectuelen om zich dienstbaar te stellen aan de samenleving en dat is ook mijn drijfveer om politiek te bedrijven!

Werk

Ik werk als Universitair Docent Wetenschap en Samenleving aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Mijn onderwijs en onderzoek richten zich op de ethiek van de wetenschap en de relatie tussen wetenschap en samenleving. Voor mijn verdiensten als docent heb ik de Universitaire Prijs 2017 voor Beste Senior Docent van de universiteit mogen ontvangen.

Hobby’s

Koken is een belangrijke liefhebberij voor mij, als ontspanningsmoment maar ook om te experimenteren met smaakcombinaties. Daarnaast is muziek een groot onderdeel van mijn leven, o.a. als dirigent van het Leonarduskoor te Oosterhout.

Waarom kies ik voor het CDA?

Het CDA Overbetuwe is een partij die midden in de samenleving staat, en die in staat is om concrete problemen voor de burgers efficiënt aan te pakken vanuit een overkoepelende visie en zonder opportunisme. Dat betekent soms minder populaire keuzes durven maken, wel vanuit de overtuiging van hun juistheid voor het algemeen belang. Dat betekent ook voortdurend naar onze inwoners luisteren en kunnen toegeven wanneer onze inschattingen niet juist blijken te zijn en verbetering zoeken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.