15. Marijke Mulder

burgerlid

Marijke Mulder (Lijst 1 CDA nummer 15

Mijn naam is Marijke Mulder. Ik ben woonachtig in Andelst samen met Michael. Inmiddels al 10 jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs, waarvan de afgelopen 7 jaar in Elst op het Over Betuwe College als vakdocent aardrijkskunde en teamcoördinator bovenbouw.

Mijn interesse voor de politiek is de afgelopen jaren sterk gegroeid, veel zaken waar wij allemaal dagelijks mee te maken hebben, komen voort vanuit politieke besluiten. Onze leefomgeving krijgt vorm en wordt medebepaald door die politieke besluiten. Als burgers kunnen wij daar soms over mopperen. In plaats daarvan kies ik ervoor om mee te doen. Ik stel mij daarom kandidaat voor het CDA, samen moeten wij de handen ineenslaan om die leefomgeving in onze gemeente verder te ontwikkelen en leefbaar te houden. Binnen de Overbetuwe staan de drie K’s centraal, te weten Kernen, Kwaliteit en Kostenbeheersing. Thema’s als onderwijs, zorg, jeugd en gezin hebben daarbij in het bijzonder mijn interesse.

De samenleving verandert en allerlei ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Sommigen kunnen dat tempo goed bijhouden, anderen kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken. Juist daarom kies ik voor het CDA. Het CDA zet zich in voor eenieder in onze samenleving met oog voor de verschillen.

In mijn vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger bij DeSintKan in Driel en voetbalvereniging S.V.H.A. Daarnaast krijg ik energie van lekker wandelen met de hond en mag ik graag sporten. Paardrijden en tennis hebben daarbij de voorkeur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.