29. Johan Peters

Voorzitter

Johan Peters, Lijst 1 CDA, voorzitter van het bestuur)

Solide en sociaal

Ik ben geboren (1969) en getogen in Randwijk, waar ik samen met Maud woon. Na het VWO in Zetten te hebben afgerond ben ik gaan werken bij KPMG in combinatie met de NIVRA-Nyenrode opleiding tot registeraccountant. Een periode van 17 jaar bij KPMG en Deloitte heb ik in 2005 afgesloten om als partner toe te treden tot het middelgrote accountants- en belastingadvieskantoor ONS (vestiging in Elst).

Al heel snel na mijn 18e verjaardag ben ik lid geworden van het CDA en vanaf mijn 21e ben ik ook daadwerkelijk actief voor het CDA; eerst in de gemeente Heteren, later in Overbetuwe. Vanaf 1995 tot 2010 ben ik (met een korte onderbreking) gemeenteraadslid geweest. Zowel financiën als maatschappelijke onderwerpen (bijvoorbeeld rondom verenigingsleven) hebben altijd mijn bijzondere aandacht gehad. In mijn laatste periode werd ik fractievoorzitter. Alweer enkele jaren maak ik deel uit van het CDA afdelingsbestuur en eind 2017 ben ik Jan Walraven opgevolgd als voorzitter van het afdelingsbestuur. Een mooie en belangrijke rol, maar wel op de achtergrond. Vanuit mijn jarenlange ervaring kan ik de fractie, fractievoorzitter en beide wethouders optimaal bijstaan met raad en daad.

Gedurende een kleine 20 jaar was ik bestuurlijk betrokken bij voetbalvereniging EMM in Randwijk (penningmeester en voorzitter), ook maakte ik 6 jaar deel uit van de Raad van Toezicht van Stichting Samen Zorgen. Momenteel ben ik voorzitter van de Ondernemerskring Midden Gelderland, penningmeester van Stichting De Haar (deze stichting realiseert de nieuwe multifunctionele accommodatie in Randwijk) en bestuurslid van schietvereniging De Treffers. Onnodig te zeggen dat de voetbalsport en schietsport in mijn rijtje hobby’s staan. Ik lees graag en ik ben een enorme muziekliefhebber (met een lekker glaasje whisky muziek luisteren). Wanneer de waan van de dag mij teveel heeft opgeslokt en mijn hoofd “ vol”  zit, ga ik graag een eindje motorrijden ter ontspanning.

 

Het geeft mij veel energie en voldoening om mij in te zetten voor de maatschappij om ons heen. Een politieke partij die midden in de samenleving staat, die niet alleen maar roept maar ook doet, die verantwoordelijkheid durft te nemen en die bereid is om een tegengeluid te laten horen, daar voel ik mij als een vis in het water. Zo’n partij is het CDA. Samen maken we de maatschappij en daar bouw ik graag aan mee.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.