1. Wijnte Hol

Wethouder

Woonplaats: Elst

Beroep: Relatiebeheerder/fiscalist in de accountancy

 

Hobby’s/ iets persoonlijks: Sporten, zoals wielrennen en hardlopen. Voor de wat rustigere ontspanning lezen en tuinieren. Verder ga ik in de vrije uurtjes graag met mijn gezin op stap, het liefst de natuur in.

Wat is uw motivatie om politiek actief te zijn?
Onze gemeente is een prachtige gemeente om je voor in te zetten. Ik ben opgegroeid in Valburg en heb daar een prettige jeugd gehad.  Vandaar dat ik niet langs de zijlijn wil toekijken maar de daad bij het woord voegen.

Waarom bent u kandidaat voor het CDA?
Onze samenleving wordt steeds complexer, waarbij ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Juist daarom is het CDA voor mij de ideale partij. Het CDA positioneert zich niet maar doet wat nodig is voor iedereen in de samenleving ongeacht afkomst of gedachtegoed.

Wat zijn de sterke punten van het CDA?
Het CDA heeft een ijzersterke organisatiestructuur met veel leden uit alle bevolkingsgroepen die een schat aan kennis, ervaring en visie vertegenwoordigen. Het is een groot voordeel dat je als gemeentelijke afdeling daarop kunt steunen in het voeren van een solide en goed bestuur. Daarbij vind ik het een sterk punt dat het CDA vanuit de 4 uitgangspunten  (gerechtigheid, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap) een duidelijke lijn uitzet waar eenieder zich in kan herkennen.

Wat zou meer aandacht moeten hebben?
De mensen die vrijwilligerswerk verrichten en/of actief zijn in de mantelzorg. Zij zetten zich vaak belangeloos in en zijn essentieel voor een solidaire samenleving. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.