4. Dennis Janssen

Fractievoorzitter

DENNIS JANSSEN (lijst 1 CDA nummer 4 / fractievoorzitter)

Samen sterk met een goed team!

Persoonlijke achtergrond

Mijn naam is Dennis Janssen. Geboren en getogen in Millingen aan de Rijn. De middelbare schooltijd heb ik doorgebracht op het Canisius College in Nijmegen. Daarna ben ik naar Twente gegaan voor mijn studie Bestuurskunde  / Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Twente. Om vervolgens in Den Haag te gaan wonen en te werken bij het Nederlands Politie Instituut en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). In 2003 ben ik getrouwd met Leny, die haar wortels in het Friese Anjum heeft liggen. Een jaar later zijn we in Elst komen wonen als een van de eerste bewoners in de toen nog nieuwe wijk Westeraam. We hebben twee kinderen, Simon en Eline. De oudste zit nu op school in Nijmegen en Eline zit in groep 8 van De Wegwijzer.

Politiek en werk

Ruim tien jaar (sinds 2007) ben ik actief voor CDA Overbetuwe. Eerst als secretaris in het bestuur van de afdeling Overbetuwe en sinds 2011 als gemeenteraadslid. Vanaf 2016 ben ik ook de fractievoorzitter. In deze rol bewaak ik o.a. de politieke hoofdlijnen, de uitvoering van afspraken in het coalitieakkoord samen met de leden van het college en organiseer ik het werk met de twaalf collega-fractieleden. Naast de politiek werk ik bij de gemeente Arnhem, als afdelingshoofd Werk en Inkomen. In Arnhem heb ik eveneens dichtbij het bestuur gewerkt, o.a. op het terrein van onderwijs, sociale zaken en (regionale) economie. Sinds vier jaar ben ik leidinggevende. Het sociale domein is mij daarom zeer goed bekend. De komende vier jaar wil ik me graag vanuit de CDA fractie verder inzetten voor sport, jeugd, duurzaamheid, milieu en zorgen dat Overbetuwe een mooie groene en schone gemeente is en blijft. Een sterke gemeente tussen twee mooie steden op fietsafstand.

Hobby’s

Dagelijks fiets ik heen en weer tussen Elst en Arnhem. Naast de politiek maak ik het liefst zo veel mogelijk muziek. Met enige regelmaat als drummer bij o.a. musicals in de Grote Kerk in Elst of als saxofonist. Ons gezin komt met regelmaat in de kerk of we zijn betrokken bij activiteiten. Daarnaast moedigen we onze kinderen aan als ze hockeyen bij HCOB. Sport is belangrijk om het hoofd helder te houden en daarom ren ik zelf drie keer per week, meestal een rondje langs de Rijkerswoerdse Plassen. De CDA marathon langs alle Overbetuwse dorpen is dus een activiteit waar ik me nu al op verheug. Maar daarnaast zijn de Zevenheuvelenloop, De Stevensloop, de Lingezegenloop en de Bridgetobridge leuk om te lopen. Dat staat ook dit jaar weer op het programma. 

Ik kies voor het CDA!

Ik werk bij voorkeur vanuit de inhoud en vind het belangrijk dat het CDA goede mensen heeft op landelijk, provinciaal en ook hier lokaal in Overbetuwe. Het CDA staat voor de waarden die ik belangrijk vind: omzien naar elkaar en duurzaamheid. We zijn goed bezig hier in Overbetuwe en wat mij betreft houden we dat zo! Daaraan wil ik graag als fractievoorzitter van het CDA ook in de komende jaren een bijdrage blijven leveren. Zodat het CDA goed blijft samenwerken met iedereen, in alle dorpen en met alle partijen in de Overbetuwse gemeenteraad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.