01 november 2018

Begroting 2019: Wederom Onverantwoorde Zaken

Wederom Onverantwoorde Zaken?

In reactie op de Najaarsnota 2018 en Begroting 2019 heeft Pieter van Lent namens de CDA fractie teleurgesteld gereageerd en vervolgens tegen de begroting moeten stemmen. Het CDA doet dat niet zomaar en met behoorlijke tegenzin. Maar de belangen zijn groot als ook de urgentie. Renkum is een zelfstandige gemeente en we hopen dat dat ook zo blijft.

Een begroting die meer oog heeft voor voorgaande had een meer behoudende strekking moeten laten zien met minder nieuw beleid, meer doordachte maatregelen zonder daarbij de burger direct in de portemonnee te pakken. In de huidige begroting wordt de Algemene Reserve geplunderd en de OZB met 7% verhoogd. Dit terwijl de personele organisatie nog steeds niet op orde is en hier ondanks jarenlange beloftes alleen maar meer geld naar toe gaat. Onverantwoord en niet acceptabel. Om goed te kunnen besturen moet het financiële huishoudboekje én de ambtelijke organisatie op orde zijn. Het CDA moet helaas concluderen dat beide niet op orde zijn.

Het College gedraagt zich dan ook als iemand die in de schuldsanering terecht dreigt te komen, maar vervolgens doodleuk in een sterrenrestaurant gaat dineren. De deurwaardersbrieven liggen opgestapeld op de deurmat, om misschien later nog eens te openen. Dat is bepaald geen rentmeesterschap waar het CDA voor staat.

De volledige reactie van onze fractievoorzitter kunt u via deze link nalezen.

CDA Renkum 1 november 2018

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.