22 december 2021

10 toppers op kandidatenlijst CDA Rheden

10 toppers op kandidatenlijst CDA Rheden

Leden van de afdeling CDA Rheden-Rozendaal hebben de kandidatenlijst opgesteld voor de van komende verkiezingen van Rheden op 16 maart 2022. zorg en het bedrijfsleven. Marc Budel (58 jr), woonachtig in Velp en momenteel al wethouder in het college van B&W, is lijsttrekker.

Mix van ervaring & vernieuwing

Van de huidige CDA-raadsleden Cyril Weijers (53 jr, Dieren, juridisch docent) en Peter-Paul Geelen (53 jr, Dieren, tekstschrijver/huisman) op staan ​​plek 2 en 4. Huidig ​​fractievoorzitter Bert de Lange (56 jr, Dieren ), die 8 jaar de kar heeft getrokken voor het CDA, staat op plek 10 als lijstduwer. Nieuw gezicht is Nienke Overvliet (57 jr) uit De Steeg op 3. Zij is werkzaam in de zorg en was al vele jaren bestuurlijk actief voor het CDA in de gemeente Nijkerk. Datzelfde geldt voor nr 5 op de lijst Christiaan Spikker-Hogenkamp (45 jr, Velp). Hij werkt als IT-oplossingsanalist in het bedrijfsleven en komt van het bestuur CDA Arnhem. Beiden zetten nu graag met volle overtuiging de stap naar de Rhedense politiek.

Het dorp Ellecom wordt vertegenwoordigd door Herman Boesveld (68 jr) en is al jaren betrokken bij de CDA-fractie als raadsvolger en secretaris. Op plek 7,8,9 staat aanstormend jong talent voor het CDA. Op 7 staat Emma Frijlink (23 jr, Velp). Zij werkt op een P&O-afdeling in de zorg en studeert in nog Toegepaste psychologie. Op plek 8 staat Jaap Lok (34 jr, Velp). Hij is ondernemer, actief betrokken bij verschillende en al enige jaren raad verenigingen. Op 9 staat Pauline Luteijn (38 jr, Velp). Zij is regiebegeleider in de gehandicaptenzorg en verzorgt al langer de communicatie voor de fractie. Huidig ​​raadslid Tanco Frijlink (Velp) keert niet terug voor het CDA in de gemeenteraad. Hij heeft er drie volle raadsperiodes (12 jaren) op zitten en maakt graag ruimte voor nieuw talent.#cdarheden #gemeenteraadsverkiezingen2022

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.