02 mei 2017

DODENHERDENKING

Herdenkingen op 4 mei in de gemeente Rheden

In onze gemeente zijn er op 4 mei 3 herdenkingen.

  • Villapark Velp, aanvang 19.45 uur. Voorafgaand is er een lezing in de voormalige Parkstraatkerk (vanaf

  • Monument Zutphensestraatweg in Ellecom. De herdenkingstocht start om 19.30 uur bij de Dorpskerk.

  • Rozenbos Rheden, aanvang 19.40 uur. Gemeentelijke Herdenking

Voorafgaand zijn er 2 stille tochten naar Rozenbos. Belangstellenden kunnen vanaf 19.20 uur verzamelen in Rheden bij de muziektent aan de Veerweg/Havelandseweg of in De Steeg bij de ingang van Landgoed Rhederoord aan de Parkweg. Vanaf deze 2 plekken wordt een stille tocht gehouden naar het Rozenbos.

HERDENKING ROZENBOS

Burgemeester Petra van Wingerden-Boers en wethouder Nicole Olland leggen namens het college een krans bij monument ‘De Herdenking’ in het Rozenbos. Na de kranslegging houdt burgemeester Petra van Wingerden-Boers een toespraak. De collegeleden lopen mee met de stille tocht vanuit Rheden.

Het Rhedens Fanfarecorps en het Dierens Mannenkoor zorgen voor de muzikale omlijsting. Wiam Abdelnour uit Dieren verzorgt de declamatie. Zij mocht zich het afgelopen jaar Koningin van de Jeugd noemen. Op 2 april 2016 was zij de beste spreker bij het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi waar zij aandacht vroeg voor het thema ‘Discriminatie’.
Ook Scoutinggroep De Rhedense Pioniers levert een bijdrage aan deze herdenking. De plechtigheid wordt afgesloten met een defilé langs het monument.

De organisatie is in handen van het Comité 4 en 5 mei gemeente Rheden e.o.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.