20 januari 2018

Terugblik

              WAT DEED HET CDA

          IN DE AFGELOPEN VIER JAAR ?

TERUGBLIK

Binnen een coalitie wordt met de andere coalitiepartijen samengewerkt op basis van het coalitieakkoord en is er sprake van collegiaal bestuur. Het CDA heeft in de afgelopen vier jaar stevig haar stempel gedrukt op het beleid en heeft daarnaast veel onderwerpen uit het verkiezingsprogramma kunnen realiseren.

                                                DIT BLIJKT UIT HET VOLGENDE

a)  Zachte landing van de decentralisaties in de zorg onder leiding van de CDA wethouder. De gemeente is er in geslaagd de taken op het gebied van de  Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( WMO) , de participatiewet en de jeugdwet  zonder veel fricties over te nemen en lokaal te organiseren.

b)  De vernieuwing van de sportparken in alle dorpen is nagenoeg afgerond: zeer recent zijn de hockeyvelden in Dieren verplaatst

d)  de aanleg van Traverse Dieren is voortvarend van start gegaan en de overlast is tot op heden relatief beperkt gebleven

e)  Vernieuwing van winkelgebieden, in het bijzonder Calluna in Dieren

f)   Grotendeels afschaffen van betaald parkeren in Velp

f)   De bouw van een duurzaam zwembad in Velp wordt aanbesteed.

h)  Veel aandacht is besteed aan bevordering van de lokale economie waarbij steeds aandacht is gevraagd voor lokaal aanbesteden.

i)   Behoud van lage lasten voor de inwoners. De gemeente Rheden heeft op 2 na laagste gemeentelijke belastingen van Gelderland. Onze gemeente is financieel gezond.

j)   Het Masterplan Toerisme & Recreatie is ontwikkeld en het uitvoeringsprogramma wordt gerealiseerd.

k)  Op iniatief van het CDA wordt de Blijverslening geïntroduceerd die eraan bijdraagt dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

l)   Het fundament is gelegd voor de ombouw van de Sociale Werkvoorziening Presikhaaf tot een  toekomstbestendig Werkbedrijf.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.