Bert de Lange

Fractievoorzitter

 

Bert de Lange (1965)
Raadslid CDA
Woonachtig in Dieren

Verantwoordelijkheid – Vasthoudend –Visie –  Vertrouwen.


Verantwoordelijkheid nemen en dragen. Dat is wat ik van jongsaf aan heb meegekregen en daarom zet ik mij graag in voor het CDA. Ik kom uit een boerengezin uit de buurt van Ommen. Daar bouwden mijn ouders een mooi boerenbedrijf op. Dat was hard werken maar hoe druk het ook was, altijd stonden ze klaar als een beroep op ze werd gedaan. Daar heb ik altijd bewondering voor gehad en dat in mijn leven, uiteraard op mijn eigen manier, invulling gegeven.

Mijn vrouw Edith en ik hebben afgesproken dat we altijd ruimte willen houden voor maatschappelijke activiteiten; dat is als CDA-er in hart en nieren – ik heb nooit op een andere partij gestemd – ook een logische keus wanneer je in de kracht van de samenleving gelooft. Zo ben ik diverse malen ambtsdrager geweest waaronder ook een aantal jaren voorzitter van de Protestantse gemeente in Dieren. Daarnaast was ik actief als secretaris bij voetbalvereniging Dieren, fluit ik af en toe voetbalwedstrijden en ben ik voorzitter van het Ontmoetingskoor in Dieren.

Politiek heeft me altijd geïnteresseerd. De landelijke politiek heb ik altijd gevolgd; de plaatselijke politiek heeft mijn interesse gekregen vanwege mijn bestuurlijke taken in lokale verenigingen/organisaties. Dat heeft er toe geleid dat ik vier jaar geleden actief werd in de gemeentelijke politiek, als fractievoorzitter van het CDA.

Ik ben iemand die strategisch kan denken en hecht er zeer aan dat dat gestoeld is op een duidelijke visie. Tegelijkertijd ben ik in staat om visie te vertalen naar de praktijk en naar resultaat, zowel in een professionele omgeving als in vrijwilligersorganisaties. Dat laatste is cruciaal wil je mensen motiveren. Concreetheid geeft plezier én – waar een samenleving niet zonder kan - vertrouwen.

Inmiddels ben ik 28 jaar gelukkig getrouwd met Edith en samen hebben we vier kinderen in de leeftijd van 26 tot 18 jaar. Ik ben na mijn studie aan de Christelijk Agrarische Hogeschool in Dronten aan het werk gegaan als agrarisch journalist. Vervolgens ben ik jarenlang hoofdredacteur en uitgever van (internationale) agrarische vakbladen geweest. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een agrarisch uitzendorganisatie waar ik actief was als product- en marketingmanager en als regiomanager. Op dit moment ben ik sectormanager Rundvee bij een diergezondheidsorganisatie.

Het begint met visie. Daarom ben ik blij met een partij  als het CDA die aan visie en haar gedachtengoed zo’n belangrijk plaats toekent. Vanuit die visie zet ik mijn kennis en kunde graag in om het CDA gedachtengoed praktisch door te laten klinken in de Rhedense samenleving. Vanuit die visie ga ik graag aan de slag - vasthoudend en op basis van vertrouwen - voor de inwoners van de gemeente Rheden.

CDA.b.delange@rheden.nl

CDA.b.delange@rheden.nl

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.