Herman Boesveld

Raadsvolger

Herman Boesveld (1953)

Raadslid CDA

Woonachtig in Ellecom

 

Ik woon al vanaf mijn 12e levensjaar in de gemeente Rheden, eerst 5 jaar in Velp en daarna Ellecom. Tussentijds tijdelijke uitstapjes gemaakt naar De Steeg en Dieren. De langste tijd heb ik dus in Ellecom gewoond, een prachtig dorp.

Ik ben getrouwd met Willeke van den Beukel en heb 3 kinderen en inmiddels 5 prachtige kleinkinderen, een godsgeschenk.

Na de middelbare school ben ik gaan werken bij de Rabobank organisatie en vervolgens heb ik het hypotheekvak, waarin ik tot op heden actief ben, geleerd bij de Westland Utrecht Hypotheekbank. Vervolgens ben ik als manager commerciƫle zaken gaan werken bij OLM (Overijsselse Landbouw Maatschappij) Verzekeringen te Zwolle. Dit bedrijf is uiteindelijk opgegaan in Achmea, ik heb daar 12 jaar met zeer veel plezier gewerkt en 2 fantastische vriendengroepen voor het leven aan overgehouden.

Vervolgens ben ik afdelingsdirekteur geworden bij ABN AMRO en was in die periode o.a. verantwoordelijk voor het call center Verzekeringen te Zwolle.

Op 01-01-2011 heb ik de grote stap gezet naar zelfstandig hypotheekadviseur en ik heb sindsdien een hypotheekwinkel in Dieren.

In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van de protestantse kerkenraad Ellecom De Steeg en voorzitter en oprichter van een oldtimervereniging. Zingen in het kerkkoor van Ellecom De Steeg doe ik graag en verder probeer ik elke dag drie kwartier te wandelen.

Onze caravan vindt al ruim 35 jaar zelf de weg naar onze vaste camping aan het meer van Lugano in Italie.

Van jongs af aan ben ik lid van het CDA en in mijn jonge jaren ben ik ca. 8 jaar lid van het bestuur geweest. Als er echt iets aan de hand is in politiek Nederland dan kan ik tot in de nachtelijke uren voor de televisie zitten.

Ik vind het erg belangrijk op te komen voor mensen die buiten hun schuld in de problemen komen en daar wil ik altijd graag een helpende hand proberen te bieden. Ons land zal de komende jaren erg vergrijzen en dat vraagt veel aandacht van de politiek. De haren die ik nog heb zijn inmiddels ook vooral grijs en het spreekt dan ook voor zich dat het wel en wee van de ouderen mijn bijzondere belangstelling heeft.

Ik zie er naar uit om er samen met de andere CDA raadsleden voor te zorgen dat de  CDA een sterke partij blijft in de Rhedense politiek. 

hermanboesveld3@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.