Monique Reinders-Lueb

Fractielid

Monique Reinders-Lueb,

Raadslid

woonachtig in Rheden

k ben Monique Reinders-Lueb, 50 jaar geleden geboren in Wehl, gemeente Doetinchem. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik woon ca. 20 jaar in de gemeente Rheden, eerst in De Steeg en nu in het dorp Rheden. In mijn vrije tijd ben ik een fervent hardloopster. Verder wandel ik graag. Ik ben dan ook regelmatig te vinden in de bossen van de Veluwezoom, of in de uiterwaarden van de IJssel. Elke keer weer geniet ik weer van de prachtige omgeving, en realiseer ik me hoe bijzonder mooi onze gemeente is!

Na het afronden van mijn HEAO-opleiding heb ik in verschillende functies bij diverse internationale adviesbureaus gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van subsidietrajecten ten behoeve van investerings- en exportprojecten van Nederlandse bedrijven. In 2006 heb ik de stap genomen om als zelfstandig subsidieadviseur te gaan werken. Vanuit mijn eigen bureau MOREA Subsidie- en ProjectBegeleiding heb ik de afgelopen jaren tal van innovatieve projecten in uiteenlopende sectoren gerealiseerd. Van landbouw tot toerisme en recreatie, van machinebouw tot plattelandsontwikkeling.

 

Naast gezin en werk, vind ik het belangrijk om ook iets te betekenen voor mijn (woon)omgeving. Vanuit deze overtuiging ben ik dan ook enkele jaren bestuurslid geweest van Rhedens Dorpsbelang (belangenvereniging voor het dorp Rheden).

 

De politiek volg ik al jaren met belangstelling, zowel landelijk als op lokaal niveau. Het CDA is de partij waarmee ik me verbonden voel en waarbij ik me thuis voel. Minder overheid, meer samenleving; de familie als fundament van onze samenleving; een samenleving waar iedereen die kan, ook meedoet en een bijdrage levert; een samenleving waar fatsoen en eerlijkheid de norm is: dát zijn principes die ik van harte onderschrijf!

 

Ik voel me erg betrokken bij het wel en wee van onze gemeente. Vanuit deze betrokkenheid wil ik dan ook graag mijn kennis en ervaring voor onze gemeente inzetten. Om zo bij te dragen aan een gemeente Rheden waar het goed wonen, werken en recreëren is en blijft!

 

 

monique.reinders11@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.