19 december 2017

Buitensport Gemeente Scherpenzeel

Alhoewel het onderwerp anders doet vermoeden, ging het bij dit agendapunt hoofdzakelijk om een extra kunstgrasveld voor Valleivogels.

Omdat het aantal voetballende leden na de renovatie van het sportterrein bij Valleivogels aanzienlijk was toegenomen kwam Valleivogels met het verzoek om een tweede kunstgrasveld. Ze waren bereid zelf 25% van de kosten van de aanleg hiervan te betalen. Dit was voor hen een draaglijke lastenverzwaring omdat tegelijkertijd de afschrijving voor de kunstgrasvelden werd verlengd van 30 naar 45 jaar.

Voor de voetbalvereniging Scherpenzeel zouden deze afspraken voortaan ook gaan gelden, evenals voor de Holestick. Voor VV Scherpenzeel hierdoor lagere jaarlijkse kosten, voor de hockeyclub hogere.

Alle partijen hadden de gemeente schriftelijk laten weten akkoord te gaan met de nieuwe afspraken. Dat was een hele verbetering ten opzichte van de eerdere behandeling in de Raad van juni. Ook waren de verschillende uitgangspunten nu beter onderbouwd.

Wij konden nu van harte instemmen met de voorstellen. Het CDA is voor voetbalvelden, niet voor modderpoelen. Sport is belangrijk, zowel voor ouderen als voor de jeugd. Dat zoveel mensen bij de verschillende sportclubs de moeite nemen om ook tijd beschikbaar te stellen voor het trainen van de jeugd mag niet worden vergeten en ook worden gewaardeerd. Alleen de SGP-fractie stemde tegen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.