24 maart 2019

Een confronterende blik in de spiegel ...

Een confronterende blik in de spiegel vanaf de weegschaal. Zo typeert het CDA het rapport van Berenschot met de pakkende titel De Smaak van Tiel. Elke lezer kan zich een mening vormen over de inhoud van dit rapport. Smaken verschillen. De een ervaart de uitkomst als een bittere pil en de ander als een recept voor verbeteringen die noodzakelijk zijn in de positie van Tiel in de regio Rivierenland. 

Het CDA ziet in dit rapport een herkenbaar beeld. Deels wordt beschreven wat Tiel is. Daar kan weinig tot niets aan veranderd worden. We liggen nou eenmaal aan de Waal in een overwegend agrarische omgeving doorkruist met belangrijke vervoersaders. Daarnaast heeft Berenschot zonder omhaal beschreven hoe omliggende gemeenten tegen Tiel aankijken. Daar werden wij niet vrolijk van. Tiel heeft weinig vrienden. Onder het mom van “beter een goede buur dan een verre vriend” zullen we met z’n allen in Tiel aan relatiemanagement moeten doen. Sleutelwoord daarbij is “samenwerking”. Dat woord komt niet voor niets 29 keer voor in deze rapportage. 

Het CDA ziet dit als een uitdaging voor de komende periode naast tal van andere op de eigen organisatie gerichte uitdagingen. Wij zien daarom met vertrouwen de tweede fase van het Berenschot onderzoek tegemoet. De geworpen handschoen pakken wij op. Samen met de regiogemeenten en de Provincie Gelderland willen wij een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze mooie stad Tiel en de Tielse positie in de regio. Een goede samenwerking tussen alle regiogemeentes is niet alleen goed voor onze stad en haar inwoners, maar een noodzaak voor de gehele regio!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.