27 november 2018

Mantelzorg is geen keuze.

Mantelzorg is geen keuze. Het overkomt je. 
Iemand van wie je houdt wordt ziek en daar zorg je voor. Of zorgen voor een naaste die langdurig ziek is of een beperking heeft. Mogelijk maken dat een vriend, familielid of goede kennis zo lang mogelijk in het eigen huis kan blijven wonen, dat verdient respect. 

Het CDA-Tiel vindt dat alle zorg van mantelzorgers van onschatbare waarde is. We zijn dan ook blij dat de wethouder de wens van onze fractie zo snel mogelijk stappen te ondernemen om ook dit jaar het mantelzorgcompliment mogelijk te maken heeft opgepakt! 

Symbolisch
Een van de manieren waarop de gemeente Tiel die waardering wil tonen, is door het aanbieden van een mantelzorgcompliment. Dit compliment is een symbolisch geldbedrag dat de gemeente beschikbaar stelt, voor mensen die binnen de gemeente Tiel mantelzorg verlenen.

Hoe vraag ik het aan?
Het mantelzorgcompliment kan nog t/m 31 december 2018 aangevraagd worden. Het aanvraagformulier is te vinden op meerdere plekken in de gemeente, onder andere het stadhuis (Achterweg 2, Tiel) en Mozaïek (Hertog Karellaan 140, Tiel). U kunt het aanvraagformulier opvragen bij Mozaïek via (0344) 611 566 of downloaden via https://www.tiel.nl/inwoners/nieuws_3610/item/mantelzorgcompliment-2018-aanvragen-tm-31-december_15412.html

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.