12 februari 2018

Standpunt CDA over project "Anders Wonen"

Tijdens de behandeling van het onderwerp "Anders Wonen" in de gemeenteraad heeft Yvonne Son-Stolk het standpunt namens het CDA-Tiel als volgt ingebracht:

Het college heeft besloten een stap terug te doen in het huidige proces rondom “Anders wonen” locatie Reuchlinlaan. Aanleiding voor dit besluit zijn de zorgen en vragen die omwonenden en bewoners uit Passewaaij uiten en ook de vragen die er zijn bij ons als raadsleden. 

Met het oog op de belangen van onze inwoners, omwonenden locatie Reuchlinlaan en de inwoners die tot de doelgroep van “Anders Wonen” behoren vindt het CDA-Tiel het besluit wat het college genomen heeft n.l. “een stap terug doen in het proces” een juiste beslissing van het college. 

Er zijn nog te veel onduidelijkheden. De zorgen die er leven en ook vanavond weer geuit worden, zijn volgens het CDA-Tiel volkomen terecht. 

Het is goed dat er nu een brede begeleidingsgroep opgericht wordt, een groep die uit vertegenwoordigers bestaat van: inwoners, vertegenwoordigers van de doelgroep en andere partners in onze stad. 

Gezamenlijk, zal er nu stap voor stap gekeken worden naar het afwegingskader in dit proces. Een groot punt van zorg en aandacht blijft voor het CDA-Tiel de communicatie en informatieverstrekking. Deze dient helder, duidelijk maar vooral ook volledig transparant te zijn. 

In samenwerking met alle partijen zal er een zorgvuldige afweging gemaakt moeten worden om te komen tot een goede oplossing en een juiste keuze voor een locatie. Deze keuze zal tot stand moeten komen samen met onze inwoners, “wat u niet met mij doet, doet u tegen mij". Met andere woorden, zorgen voor een goede samenwerking, creëer draagvlak en begrip. Wij verzoeken het college ook ons als raad actief te informeren rondom dit proces. Dus niet achteraf maar tijdens!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.