08 maart 2018

Standpunt CDA-Tiel inzake nieuwbouw/verbouw RSG Lingecollege

Woensdagavond 7 maart heeft er een discussie plaats gevonden over de nieuwbouw/verbouw van het RSG Lingecollege.

Yvonne Son-Stolk heeft namens het CDA-Tiel het volgende gezegd:

In juni 2015 heeft het CDA-Tiel samen met de raad besloten om fors te gaan investeren in de nieuwbouw/verbouw van het RSG Lingecollege. Dit is dan ook hard nodig!  Het CDA-Tiel heeft tijdens de behandeling van dit stuk in de raad aangegeven dat echt alles uit de kast getrokken mag worden om het kwaliteitsniveau van het voorgezet onderwijs weer op peil te krijgen.

In Tiel is nog een behoorlijke inhaalslag nodig om de achterstand die we hebben als het gaat om eigentijdse onderwijsgebouwen voor het voortgezet onderwijs weg te werken.

Het CDA-Tiel is van mening dat er ondanks de gestegen bouwkosten er nu toch een goed en creatief plan op tafel ligt. Door de jaarlijkse kapitaallasten gelijk te houden kan toch het ambitieniveau, die we met elkaar als school en gemeente hebben afgesproken, in stand gehouden worden. 

Tiel is een centrum gemeente en heeft ruim 41.000 inwoners. Goed voortgezet onderwijs is voor het CDA-Tiel dan ook belangrijk. Het maakt de stad aantrekkelijk om er te komen wonen. Het biedt kansen en mogelijkheden voor de arbeidsmarkt en toekomstperspectief voor onze jongeren. Tussen de 12 en 17 jaar vorm je jezelf! 

Een leerling brengt gemiddeld 7 uur per dag, 35 uur per week door in een schoolgebouw. Dan wil je toch dat ze kunnen leren in een veilig, gezond, en eigentijds leerklimaat?

Je moet met je tijd mee! Onze maatschappij is veranderd, het onderwijs is dat ook.  De gebouwen zijn inmiddels ruim 50 jaar oud en naast allerlei ernstige mankementen zoals enkel glas, versleten kozijnen, slechte isolatie, zijn de gebouwen ook niet meer van deze tijd.

Onze Tielse jeugd heeft de toekomst, daar hoort goed onderwijs bij! Het CDA-Tiel wil hierin investeren. Onze Tielse kinderen verdienen goede toekomstbestendig schoolgebouwen.

Daar blijven wij ons als CDA-Tiel hard voor maken!


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.