08 september 2021

Bezoek aan ´t Hartelaer 8 juni 2021

Op Van links naar rechts: Pieter Witte (rentmeester), Theo Timmermans (Stichting Natuurlijk Twello), Janneke de Vries (bewoonster), Jürgen Wolff van Wülfing en Jaap Borst (CDA Voorst, fractie respectievelijk bestuur)

8 juni hebben Jürgen Wolff van Wülfing en Jaap Borst op landgoed ’t Hartelaer gesproken met Pieter Witte, rentmeester van het landgoed, vertegenwoordigers van de Stichting Natuurlijk Twello*) en een bewoonster van een van de woningen op het landgoed

Op ’t Hartelaer (en landgoed de Hofstede) leven veel, deels beschermde, diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan dassen, reeën en vleermuizen.

Aanleg van de Westelijke Randweg rondom Twello zou betekenen dat ongeveer 42.000 m2 natuurgebied moet wijken. Als de schetsen van de gemeente op een luchtfoto wordt geprojecteerd blijkt dat er honderden bomen gekapt zouden moeten worden.

De vraag is hoe dit zich verhoudt tot de informatie die het college aan de gemeenteraad heeft verschaft.

Het was een positieve ervaring om van gedachten te wisselen met direct bij ’t Hartelaer betrokkenen en de waarnemingen versterken de onderbouwing van één van de argumenten waarom CDA Voorst tegen het verder onderzoeken van de mogelijkheden om de Westelijke Randweg heeft gestemd.

*) Stichting Natuurlijk Twello zet zich in voor een leefbare woonomgeving in Twello West (in en om de wijk Molenveld).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.