14 juni 2018

Wageningers laten omrijden via A12, slecht idee!

Voor de provinciale weg Wageningen Rhenen staat onderhoud en reparatie gepland in september. Dit onderhoud gaat de provincie uitvoeren en heeft grote gevolgen voor het verkeer op de Lawickse Allee.

Veel Wageningers op weg naar hun werk richting Rhenen moeten zes weken lang via A12 en dus via Ede en Veenendaal naar Rhenen. Het college van Wageningen heeft besloten om tijdens de wegwerkzaamheden de Grebbedijk en de Haarweg af te sluiten voor doorgaand verkeer vanuit Wageningen. Het CDA verwacht dat dit veel overlast gaat geven voor Wageningen en het Binnenveld. In de stad ontstaat hier al veel onrust over.

Het CDA heeft maandag 25 juni vragen gesteld tijdens de raadsvergadering. De vraag was waarom  de Grebbedijk niet gebruikt kan worden als omleidingsroute en waarom de werkzaamheden niet in de nacht kunnen plaatsvinden? Verder verwachten wij dat veel verkeersdeelnemers de korte route door het Binnenveld nemen in plaats van de omleidingsroute via de A12. Het CDA heeft de toezegging van wethouder de Haan dat hij de zorgen van Wageningen nogmaals bij de gedeputeerde onder de aandacht gaat brengen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.