Dorps conciërge is een van de successen van de Werk coöperatie.

Als CDA West Maas en Waal hebben we een duidelijke visie in de horizon die de zichtbaarheid van het CDA dient te versterken. Vanuit deze visie heeft de CDA fractie met een aantal bestuursleden een bezoek gebracht aan Werk coöperatie West Maas en Waal.

Uiteraard weten we van het bestaan van deze organisatie echter een bezoek brengt altijd een frisse blik met zich mee en inhoudelijkheid die zeer interessant is. Tevens in het gesprek met Yvonne van Amstel en Bert Staal heel duidelijk naar voren gekomen dat hier meet heel veel interesse, energie en betrokkenheid gewerkt wordt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een thuis (warmte) en vertrouwen (aandacht) te geven. Dit in schril contrast tot de veranderingen in zijn algemeenheid in de maatschappij waarbij individualisme zich steeds scherper aftekent.

Dat er mensen uiteindelijk instromen in de arbeidsmarkt via deze organisatie is natuurlijk voor die mensen een geweldige stap en de Werk coöperatie een geweldig resultaat. Zeker omdat dit niet een doel op zich is. Positieve resultaten die hier geboren zijn en terug te vinden in West Maas en Waal zijn o.a. de dorps- of buurt conciërge, onderhoudsbrigade, kantoorbrigade en kwekerij. Verschillende ondernemers in West Maas en Waal nemen diensten af van de Werk coöperatie waarbij aangetekend dient te worden dat de klant tevredenheidsonderzoeken een waardering laten zien van “Zeer Goed”.

Hiervoor enkel veel lof zeker als men zich realiseert dat de functie die men hier vervult van essentieel belang is voor de gemeente West Maas en Waal en de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met vriendelijke groet ,
Wim Jagtenberg
Voorzitter CDA West Maas en Waal

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.