Max Beijer uit Boven Leeuwen.

Het CDA in West Maas en Waal heeft twee relatief jonge kandidaten, die op de kieslijst staan. Thomas Steenkamp uit Beneden Leeuwen is 16 jaar en staat op plek 9. Max Beijer uit Boven Leeuwen staat op plek 10 en is 18 jaar oud.

Thomas zit in het vijfde jaar van het atheneum in Druten en werkt in zijn vrije tijd bij de Jumbo in Beneden Leeuwen. Ondanks zijn jonge leeftijd vindt Thomas dat het CDA en de politiek wel degelijk wat te bieden heeft voor jonge mensen. Thomas heeft een heldere kijk op zaken en wil vooral graag dat de politiek er samen met iedereen uit komt.

Max is eerstejaars student Tuin-Akkerbouw aan de HAS Hogeschool in Den-Bosch. In zijn vrije tijd is hij werkzaam op het pluimveebedrijf van zijn ouders in Boven Leeuwen. Daarnaast is Max lid van de ZLTO jongerenafdeling Land van Maas en Waal, hij vindt het dan ook erg belangrijk dat de agrarische sector goed behartigd wordt. Max heeft zeer recent nog een interview gedaan voor de Gelderlander waarin hij als Millenniumkind aan geeft wat er speelt onder de jongeren en hoe hij de toekomst voor zich ziet.

In principe mag iedereen op de kieslijst staan als hij of zij 18 jaar of ouder is. Een kandidaat die jonger is dan 18 jaar (zoals thomas), mag weliswaar op de kandidatenlijst worden geplaatst, maar moet meerderjarig worden tijdens de zittingsduur van de nieuw te kiezen gemeenteraad.

P.S; Kijk op de persoonlijke pagina van Thomas en Max op onze CDA kandidatenlijst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.