Mijn naam is Thomas Steenkamp. Ik ben op 29 maart 2001 geboren in Nijmegen en woon al heel mijn leven met plezier in Beneden-Leeuwen. Onlangs ben ik gestopt met voetballen bij SV Leones, opdat ik ruimte heb kunnen maken om te gaan werken bij de Jumbo in Beneden-Leeuwen. Verder zit ik met veel plezier in 5VWO op het Pax Christi College te Druten. Het geeft mij een trots gevoel dat ook onze gemeente een vestiging van deze school heeft en hiermee een belangrijke bijdrage levert aan het (voortgezet) onderwijs in de regio.

Mijn interesse in de politiek heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader en opa spraken altijd over de landelijke en internationale politiek en ik luisterde altijd aandachtig mee, waardoor mijn kennis op politiek gebied groeide. Sinds de landelijke verkiezingen van 2017 is het mij nog meer duidelijk geworden dat het CDA voor mij de beste partij is. Het CDA is in mijn ogen immers een partij die altijd probeert er samen uit te komen en zowel op gemeentelijk, provinciaal, landelijk als Europees niveau de samenwerking met andere partijen niet uit de weg gaat. Aangezien ik van mening ben dat politiek van alle leeftijden is, heb ik besloten op de lijst van CDA West Maas en Waal te gaan staan. De meeste jongeren zijn nauwelijks geïnteresseerd in politiek en zijn van mening dat dit meer voor de ouderen is, terwijl de gemeenteraad ook de toekomst van de jeugd in handen heeft.

Ondanks dat ik nog niet in de gemeenteraad kan komen, wil ik toch proberen om de politieke interesse van de jongeren in onze gemeente te vergroten. Als een jongen van 16 jaar op de lijst kan komen, waarom zou de politiek dan niet interessant genoeg zijn voor hun? Er zijn genoeg politieke punten die belangrijk zijn voor jongeren, zoals goed onderwijs binnen onze gemeente, een bloeiend verenigingsleven en voldoende voorzieningen. Mijn doel is dan ook vooral meer aandacht op de jeugd te vestigen, aangezien West Maas en Waal moet blijven groeien en dat gaat alleen als we zorgen dat onze gemeente zo aantrekkelijk mogelijk blijft voor onze jongeren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.