11 maart 2018

Westervoort wil meer toezicht op straat

100% Lokaal * Binnen de gemeente Westervoort moeten inwoners zich veilig en geborgen kunnen voelen. Daarom is het belangrijk dat goedwillende burgers weten dat de gemeente haar best doet om ongewenst gedrag van inwoners op straat te corrigeren en zo nodig te beboeten. In gesprekken met inwoners komt vaak naar voren, dat mensen meer toezicht op straat zouden willen zien. Daarom pleit Team CDA Westervoort voor uitbreiding van de bestaande handhavingscapaciteit op straat in de vorm van een extra Boa-functionaris.

Wanneer je met inwoners over veiligheid in het eigen dorp spreekt, dan denken ze in eerste instantie niet aan het voorkomen van harde criminaliteit. Westervoort is nou eenmaal geen grote stad. Sprekend over veiligheid denken mensen op de dorpse schaal eerder aan schone straten, goede verlichting, in goede staat verkerend straatmeubilair en mensen die zich op straat en in de wijk aan de door ons gestelde regels houden.

actiever controleren
Inwoners willen vaak dat de gemeente actiever controleert op mensen die rotzooi op straat achterlaten, hun hond willekeurig op straat laten poepen zonder dat op te ruimen, of hun auto op onmogelijke plaatsen parkeren zodat de rest van de buurt daar last van heeft. Hoewel de gemeente nooit overal tegelijk kan zijn, kan uitbreiding van de bestaande BOA handhavingscapaciteit hier volgens Team CDA een positieve bijdrage leveren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.