30 september 2020

Aangepaste motie kunstgrasvelden

Na overleg met de sportverenigingen hebben CDA Winterswijk, D66 Winterswijk en Voor Winterswijk de motie over de vervanging van de kunstgrasvelden aangepast. De wensen van Groen Links op het gebied van duurzaamheid blijken niet realistisch, zoals het stoppen met het gebruik van plastic of rubber korrels en het kunstgras op termijn vervangen door natuurgras. Deze onderdelen zijn daarom uit de motie gehaald die donderdagavond zal worden ingediend. Dit betekent dat Groen Links nu niet meer meedoet met de motie.

In de aangepaste motie roepen CDA Winterswijk Winterswijk D66 Winterswijk en Voor Winterswijk het college op om over te gaan tot vervanging van kunstgrasvelden als deze zijn afgeschreven en nadat deze worden afgekeurd. Op dat moment dienen de velden niet langer te worden opgelapt. Hiermee wordt duidelijkheid gegeven richting de sportverenigingen en wordt de kans op blessures verminderd.

Nu is het zo dat het hoofdveld van FC Trias dat allang is afgeschreven en dit voorjaar werd afgekeurd, opnieuw is opgelapt om door de keuring te komen.
Het gevolg is dat FC Trias nu op een afgetrapt hoofdveld voetbalt, met een verhoogd risico op blessures en dat leden, maar ook de tegenstanders zich beklagen bij Trias over de kwaliteit van het veld.

Naast het tijdig vervangen wordt het college ook opgeroepen om te verkennen hoe dit zo circulair mogelijk kan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.