16 december 2022

Een bewogen jaar

Aan het einde van een bewogen jaar wil de fractie van CDA in Winterswijk iedereen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

2022 was voor vrijwel iedereen een bewogen en bijzonder jaar. Allereerst denken wij natuurlijk aan de vreselijke oorlog die Rusland begon in de Oekraïne en alle mensen die lijden onder de gevolgen van dit verschrikkelijke geweld. Veel vluchtelingen vonden gelukkig een plek om voorlopig veilig te kunnen verblijven, maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf en vraagt veel van de overheid en dus eigenlijk van ons allemaal.

Daarnaast worstelen velen met de soms tot grote hoogte gestegen prijzen van energie en andere eerste levensbehoeften. Ook bedrijven - van zelfstandige ondernemers tot grote ondernemingen - komen meer en meer onder druk te staan door de steeds verder oplopende kosten.

Toch is er ook een positieve keerzijde aan deze moeilijke omstandigheden. Deze omstandigheden dwingen ons belangrijke vraagstukken samen op te lossen. En dat brengt ons allemaal, ongeacht onze overtuiging of politieke kleur, toch dichter bij elkaar.

Dit heeft inmiddels al geleid tot diverse maatregelen die in Winterswijk genomen zijn om inwoners en instellingen of verenigingen door deze moeilijke tijd te helpen. Er is een Taskforce bestaanszekerheid in het leven geroepen om kwetsbare inwoners te ondersteunen, Het Museum, de Wuh en Zwembad Jaspers kunnen blijven rekenen op steun van de gemeente. Ook hoeven sportverenigingen geen crisisbijdrage meer te betalen en daarnaast blijft ook de begroting van Winterswijk financieel op orde.

De fractie van het CDA zal zich ook in 2023 blijven inzetten voor het welzijn, de veiligheid en belang van inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen. We doen het met elkaar en voor elkaar!

Wij wensen u goede Kerstdagen en een fantastisch 2023!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.