25 september 2020

Motie vervanging kunstgrasvelden

Om duidelijkheid te scheppen over de vervanging van de kunstgrasvelden van de sportverenigingen komen CDA Winterswijk, GroenLinks Winterswijk, D66 Winterswijk en Voor Winterswijk met een motie waarin zij het college oproepen om over te gaan tot vervanging van kunstgrasvelden als deze zijn afgeschreven en nadat deze worden afgekeurd. Op dat moment dienen de velden niet langer te worden opgelapt. Hiermee wordt duidelijkheid gegeven richting de sportverenigingen en wordt de kans op blessures verminderd.

Nu is het zo dat het hoofdveld van FC Trias dat allang is afgeschreven en dit voorjaar werd afgekeurd, opnieuw is opgelapt om door de keuring te komen.

Het gevolg is dat FC Trias nu op een afgetrapt hoofdveld voetbalt, met een verhoogd risico op blessures en dat leden, maar ook de tegenstanders zich beklagen bij Trias over de kwaliteit van het veld. Naast het tijdig vervangen is het ook belangrijk om de velden zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Daarvoor is het belangrijk om in overleg te gaan met verenigingen om te bepalen of het mogelijk is om geen rubber of plastic infil meer te gebruiken.

Daarnaast verzoeken we het college om in gesprek te gaan met de verenigingen om te kijken of op termijn zoveel mogelijk kunstgrasvelden kunnen worden vervangen door natuurgrasvelden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.