04 februari 2021

Ruimte voor industrie en woningbouw in Winterswijk

Het CDA vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om te wonen en te werken in Winterswijk. Er moet extra ruimte komen voor woningbouw zodat iedere Winterswijker een betaalbare woning kan vinden die bij hem of haar past.

Ook moet er voldoende ruimte zijn voor bedrijven in Winterswijk om uit te kunnen breiden, zodat de werkgelegenheid in Winterswijk behouden blijft. 

Beide is niet iets wat ad hoc moet worden besloten, maar waarvoor het belangrijk is om alle belangen goed af te wegen. Dus waar willen we naartoe met Winterswijk en wat betekent dit voor ons landschap, de toerisme en de landbouw.

Om die reden heeft het CDA voorgesteld om een structuurvisie op te stellen voor Winterswijk waarin alle belangen goed worden afgewogen. Op die manier vindt niet alleen een brede afweging plaats, maar kunnen ook alle belangengroepen en de inwoners van Winterswijk meepraten en meedenken. 

Donderdagavond 28 januari hebben we tijdens de raadsvergadering via een motie het college hiertoe opgeroepen, gesteund door Voor Winterswijk. Helaas haalde deze motie geen meerderheid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.