05 mei 2023

Terugblik op de raadsvergadering van 20 april 2023

Elke maand schrijft de fractievoorzitter een terugblik op de raadsvergadering op de gemeentepagina in het Achterhoek Nieuws. Deze keer de terugblik op de raadsvergadering van 20 april 2023:

Steven Vuijk heeft voor het project WoooW (cultuurkwartier) gevraagd naar het alternatief om Boogie Woogie te renoveren en daar een nieuwe bibliotheek aan te bouwen. Het college heeft aangegeven dat ze dit zullen berekenen.

N.a.v. het krantenbericht over daklozen uit Den Haag die naar huurwoningen in Aalten worden gestuurd, stelde Wim Elferdink de vraag of dat ook in Winterswijk gebeurt. Gelukkig kon het college aangeven dat dit nog niet zo was.

We spraken voornamelijk over het bestemmingsplan Geessinkweg in Kotten. Dit is voor Aarde-Werk De Stegge. Deze locatie zijn o.a. illegaal een tiny house en een yurt gebouwd en andere woningen in gebruik genomen. De raad was het eens dat we hieraan niet mee wilden werken. Door een goede samenwerking tussen fracties kon het CDA met een motie komen, waarin was opgenomen wat we wél wenselijk vinden. De motie is unaniem is aangenomen. De initiatiefnemer en het college kunnen nu de plannen wijzigen. Daarna komt het opnieuw in de raad.

Tenslotte de oproep om als er plannen zijn om te gaan (ver)bouwen of iets te veranderen, om eerst in overleg te gaan met de gemeente. Zij denken graag met u mee. Dit om lange procedures, gedoe en onzekerheid te voorkomen.

Sandra Prinsen, fractievoorzitter CDA Winterswijk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.