08 april 2021

Terugblik Raadsvergadering 25 maart 2021

De vergadering begon met insprekers die vertelden over de aanpak van de Pashegge en Pasbree. Het loopt niet op rolletjes en bewoners worden onvoldoende gehoord. Dit werd gevolgd door insprekers van de Bessinkgoorweg die vrezen voor het industrieterrein Misterweg voor hun deur. Ze lieten duidelijk weten dat de onderbouwing aan alle kanten rammelt. Beide dossiers blijven wij kritisch volgen.

Er was vervolgens een indrukwekkende inbreng van de heer Heerink, dat het 70 jaar geleden is dat de eerste Molukse oud-KNIL militairen naar Nederland kwamen. Daarvan kwam een deel in 1959 naar kamp Vosseveld. Hiermee is de Molukse gemeenschap al 62 jaar onderdeel van de Winterswijkse samenleving. Daarom hebben we als CDA een motie ingediend, raadsbreed gesteund, waarin wij het college verzoeken om de Molukse oud-KNIL militairen een eerbetoon te geven door hun graven toe te voegen aan de lijst van graven met een historische betekenis. Hiermee krijgen ze een historische beschermde status.

Bij het project Stadstuinbouw hebben we aangegeven dat wij het een mooi project vinden dat we graag willen steunen, maar de procedure moet wel volgens de regels gebeuren. Het is namelijk geld van onze belastingbetalers. Het college kon ons niet overtuigen, dus konden wij niet instemmen met het subsidievoorstel.

Wim Wassink

fractievoorzitter 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.