03 juni 2021

Terugblik raadsvergadering 27 mei

Aan het begin van de raadsvergadering werd ons nieuwe commissielid, Wessel Oblink, beëdigd. Wij zijn blij met deze uitbreiding van de CDA-fractie en wensen Wessel veel succes als commissielid!

Het belangrijkste discussiepunt van de avond waren de verkeersproblemen op het Vrijheidspark. Het park ziet er prachtig uit en is een aanwinst voor Winterswijk. De keerzijde is dat er op drukke tijden een verkeerschaos ontstaat met onveilige situaties. Nadat eerst verschillende partijen hierover vragen stelden kwam het CDA met een motie, gesteund door VW en D66, om nu eerst een goed verkeersonderzoek te doen voordat allerlei hapsnap-oplossingen worden gekozen.

Er ontstond een felle discussie omdat de wethouder bij hoog en laag beweerde dat er al een verkeerskundig onderzoek voor het Vrijheidspark was uitgevoerd. Helaas bleek het onderzoek er niet te zijn. Nadat de wethouder zijn excuses aanbood en uiteindelijk toezegde dat er alsnog een onderzoek wordt uitgevoerd hebben wij de motie ingetrokken.

Als CDA hebben we met alle raadsvoorstellen ingestemd, waaronder de burgerinitiatieven voor een hondenspeelplaats. Wel hebben wij kritische vragen gesteld over de geluidsoverlast bij het Hilgelo en waarom het college geen duidelijkheid wil geven over de ecologische verbindingszone die er moet komen tussen Bekendelle en het Korenburgerveen.

Wim Wassink

fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.