13 maart 2019

Raadsrubriek "Walhalla"

De nieuwe Winterswijkse coalitiepartijen zijn onder leiding van WB klaarblijkelijk opeens in een financieel Walhalla aangekomen. De sprookjesachtige, waterstofrijke, toekomstige omstandigheden die in het nieuwe coalitieakkoord geschetst worden, werpen hun schaduw vast vooruit op het besluit van de coalitiepartijen om Dennenoord nu opeens wél te gaan saneren tegen elke prijs.

Werkelijk tenenkrommend zijn de volstrekt inhoudsloze en nietszeggende verklaringen die een aantal van deze partijen geven om deze plotselinge, totale ommekeer in hun opvattingen te rechtvaardigen:

WB kan na één gesprek opeens wel door de zure appel heen bijten, zonder zich er financieel zwaar in te verslikken.

De PvdA stelt voor om, als er toch geld uitgegeven gaat worden, ook maar meteen de ooit afgebrande havezate 't Waliën te herbouwen als toeristische trekpleister. De VVD die enkele maanden geleden nog tégen de begroting stemde, ziet daar nu opeens toch ruimte want: ondernemers hebben immers recht op een plek om te ondernemen, blijkbaar ongeacht de consequenties voor de begroting.

Tenslotte husselt GroenLinks zwalkend landelijk en gemeentelijk beleid door elkaar en voegt graag nog een laatste, financieel zwarte bladzijde toe aan het geschiedenisboekje over Dennenoord.

Deze nieuwe coalitie blaast meteen al hoog van de financiële toren terwijl de Jacobstoren nota bene nog in de steigers staat. De hiervoor ingecalculeerde subsidie van maar liefst 4 ton blijkt echter ook al een sprookje te zijn...

Laten we duidelijk zijn: ook het CDA wil graag in dit financiële Walhalla geloven. Ook wij zouden graag geloven in het sprookje van een financieel verantwoorde sanering van Dennenoord en zelfs in een herrezen Nieuw-Waliën. Helaas, sprookjes bestaan niet en de harde realiteit is dat u, als burger van Winterswijk voor deze krater in de toekomstige begroting mag opdraaien.

Dat is blijkbaar het belang van Winterswijk…

 

Steven Vuijk, raadslid CDA Winterswijk

 

Raadsrubriek Weekkrant 12 maart 2019

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.