Sandra Prinsen

fractievoorzitter

Ik ben Sandra Prinsen, 36 lentes jong en een geboren en getogen trotse Winterswijkse.

In het dagelijks leven houd ik me vooral bezig met omgevingsvergunningen (zoals bouwen, kappen, uitwegen). Ik ben juridisch adviseur vergunningen bij de gemeente Hengelo (O). Het is mooi om inwoners te helpen om hun wensen te realiseren, maar daarbij ook de belangen van de omgeving niet uit het oog te verliezen.

In mijn vrije tijd maak ik graag muziek. Ik speel al heel lang dwarsfluit in het harmonieorkest van de KWOV. Op dit moment draag ik nog mijn steentje bij in de publiciteitscommissie en bij het organiseren van financiële acties. Ik heb een jaar of tien in het bestuur gezeten en daar ook veel van geleerd. Het is in elk geval duidelijk dat ik een enorm verenigingsmens ben.

Verder bouw ik in de zomermaanden bij een wagen voor het bloemencorso, hoewel ik tijdens het bloemencorso uiteraard in het orkest loop.

Verder kijk ik graag naar sport op tv, vooral F1 en Olympische Spelen zijn favoriet zit ik regelmatig een avond in Theater de Storm en sla ik een gezellige avond met familie of vrienden ook niet af! Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk het nieuws en politiek Den Haag te volgen.

Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, help graag anderen, blijf rustig, ben meestal rationeel en houd van nuance.

Ik werd lid van het CDA omdat ik op zoek was naar een partij die paste bij mijn uitgangspunten. Ik kwam uit bij het CDA omdat het een middenpartij is. Geen extremen. Met zorg voor de mensen die het nodig hebben, maar er wel vanuit gaan dat iedereen naar kunnen zijn steentje bijdraagt. Zijn talent inzet om er samen een mooie, fijne en goede samenleving van te maken en te zorgen dat de volgende generatie het ook goed heeft en het liefst nog weer iets beter. Waar normen en waarden ook een uitgangspunt zijn. Wel heb ik voor mezelf een tijdje getwijfeld over de C, maar die twijfel was achteraf helemaal niet nodig!

Dit jaar mag ik voor de tweede keer op de lijst staan van het CDA. En dan ook nog op een enorm eervolle tweede plaats. De afgelopen jaren heb ik me ingezet op het gebied van ruimtelijke ordening (bestemmingsplannen, recreatiewoningen), de subsidie voor de renovatie van de Jacobstoren, cultuur in Winterswijk en de Winterswijkse slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire.

Ik ben van plan om, als ik weer plaats mag nemen in de gemeenteraad, me weer vier jaar enorm in te zetten voor Winterswijk. Waar verenigingen kunnen doen waarvoor ze zijn opgericht en kunnen zorgen voor verbinding tussen mensen. Waar iedereen de kans heeft om wat van z’n leven te maken en een steentje bij te dragen aan de mooie gemeenschap die Winterswijk is. Een bloeiend Winterswijk, waar we met elkaar naar elkaar omzien.

(februari 2022)

Portefeuille

  • Cultuur, sport en ontspanning
  • Infrastructuur en gebiedsontwikkeling
  • Omgevingswet en RO
  • Projecten
  • Riolering en reiniging
  • Financiën

  E-mail: [email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.