22 februari 2018

Een nieuw, volwaardig zwembad voor Zaltbommel

CDA Zaltbommel stemde van harte in met het besluit om een volwaardig nieuw zwembad in Zaltbommel te gaan bouwen. Ons devies: als je iets doet, doe het dan goed. We kozen daarom voor de verenigingsvariant: een wedstrijdbad met een volwaardig doelgroepenbad en sportzalen.

Fractievoorzitter Melse repte van een historisch moment. Je besluit immers maar zo'n één keer in de vijftig jaar tot het bouwen van een zwembad. CDA Zaltbommel koos bewust voor de bouw van een echt wedstrijdbad en een volwaardig doelgroepenbad. Het wedstrijdbad stelt onze verenigingen in staat om door te groeien. Het doelgroepenbad met beweegbare bodem en regelbare temperatuur, zorgt ervoor dat ook minder validen en reumapatiënten straks goed kunnen zwemmen. We spelen hiermee ook in op de vergrijzing die er in onze gemeente aan zit te komen. Zo wil CDA Zaltbommel onze verenigingen steunen en zorgen voor elkaar in onze gemeente.

Het zwembad waarvoor wij kozen was 1,1 miljoen duurder dan de door het College voorgestelde variant. Wij wilden de duurdere variant omdat we bewust kiezen voor de toekomst en voor de langere termijn. En we durfden die duurdere variant te kiezen, omdat onze gemeente, mede dankzij CDA Zaltbommel, er de afgelopen twee coalitieperioden voor heeft gezorgd dat het gemeentelijke huishoudboekje op orde is.

We dienden hiervoor dan ook, samen met andere partijen, een amendement in om de bouw van dit nieuwe zwembad met volwaardig doelgroepenbad mogelijk te maken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.