17 mei 2017

Henk Kolbach draagt voorzitterschap CDA Zaltbommel over aan John van Wijgerden

Henk Kolbach uit Poederoijen draagt na bijna 10 jaar de voorzittershamer van CDA Zaltbommel over aan John van Wijgerden. Henk heeft de afgelopen decennia veel voor het CDA betekend. Kolbach was ruim 24 jaar raadslid in de gemeente Brakel en na de herindeling, de gemeente Zaltbommel. Daarna werd hij overtuigend voorzitter van het bestuur voor de lokale Christen Democraten. De kracht van Henk was zijn rust en wijsheid. Altijd goed op de hoogte en “verbindend”. Veel aanwezig bij bijeenkomsten om zijn netwerk goed te onderhouden en om zo als raadslid en voorzitter midden in de samenleving te staan. Vriendelijk en aangenaam; intern en extern en met een eigen 'mild' geluid. Iemand die steeds het algemeen belang voor ogen had, wars was van spelletjes en altijd was gericht op een breed gedragen resultaat. Henk heeft zo steeds het gedachtegoed van het CDA vertaald naar de praktijk van de gemeente Brakel en Zaltbommel.

CDA Zaltbommel heeft woensdag 17 mei tijdens haar Algemene Ledenvergadering woorden van dank uitgesproken. Henk heeft de voorzittershamer overgedragen aan John van Wijgerden uit Kerkwijk.

John van Wijgerden, 42 jaar, is geboren en getogen in Zuilichem. Na 18 jaar buiten de Bommelerwaard te hebben gewoond, woont hij sinds 2014 met zijn partner in Kerkwijk. Van Wijgerden is manager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

Afgelopen jaren was hij politiek actief voor het CDA in Rotterdam o.a. als (deel)raadslid. Nu hij  weer in de Bommelerwaard woont wil hij zich graag inzetten voor deze prachtige streek, samen met het recent verjongde CDA-team. “Ik geloof dat de uitgangspunten van het CDA een goede basis zijn voor een rechtvaardige samenleving waarin iedereen zijn plaats heeft. Respect en tolerantie zijn voor mij belangrijke waarden. Mijn streven is om nieuwe vormen te vinden om het CDA ook lokaal te blijven ontwikkelen. Democratie staat nooit stil en heeft altijd vernieuwing nodig, ook in onze gemeente.” Aldus de enthousiaste nieuwe CDA-voorzitter Van Wijgerden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.