27 juni 2017

CDA Tweede Kamerlid René Peters op bezoek in Zevenaar en Rijnwaarden

René Peters bracht op 23 juni op uitnodiging van de CDA-fracties van Zevenaar en Rijnwaarden een bezoek aan Zevenaar. Sinds maart 2017 is de heer Peters Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij doet de woordvoering op de terreinen armoedebeleid, schuldhulpverlening, jeugdzorg, jeugdreclassering en kinderbescherming.

Jan de Nooij, fractieleider in Zevenaar, en Freek Jansen, fractie leider in Rijnwaarden, gaven René Peters uitleg over de verschillende zaken die in de twee Liemerse gemeenten spelen. Het Tweede Kamerlid was oprecht geïnteresseerd in al die zaken. Hij vindt het belangrijk om te proberen problemen zoals die door mensen ervaren worden, op te lossen vanuit een menselijke maat, en zich niet meteen door regels daarvan te laten weerhouden. Daarom wil hij graag contact houden met de lokale afdelingen om voeling te houden met de zaken die daar leven.

Rene Peters was voor hij Kamerlid werd,  wethouder in de gemeente Oss op het gebied van sociale zaken, jeugd, onderwijs en integratie. Daarom was ook Belinda Elfrink bij dit bezoek aanwezig, in haar functie als wethouder van de gemeente Rijnwaarden op het gebied van onder andere sociaal domein, volksgezondheid, welzijn en onderwijs. Ook is zij de onlangs gekozen lijsttrekker van het CDA voor de aanstaande verkiezingen in november van de gemeente Zevenaar.

Verder waren nog bij dit gesprek aanwezig Henk Reimert, voorzitter van de raad van toezicht van Caleidoz, en Willemien Voetdijk en Kees van Merwijk, beiden raadslid voor het CDA in Zevenaar.

Het was een zeer prettige ontmoeting, en wij als CDA-fracties zijn blij met deze eerste kennismaking, die nog zeker een vervolg zal krijgen.

Kees van Merwijk, raadslid

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.