04 april 2018

CDA Zevenaar kreeg POM-primeur bij Stafier Holland

Stafier Holland, gevestigd aan de Marconistraat in Zevenaar, kreeg eind maart 2018 bezoek van een aantal leden van CDA Zevenaar.

Directeur André Terwiel vertelde dat Stafier al meer dan 50 jaar actief is in de ontwikkeling, fabricage en verkoop van hoogwaardige innovatieve producten uit staal, RVS en non-ferro materialen. Ze maken onder andere roestvrij stalen plateau’s om kazen op te laten rijpen. Ook produceren ze frames om dakpannen gelijkmatig en snel te laten drogen, die internationaal worden toegepast.

Maar onze aandacht trok vooral hun concept Plusleven om duurzame woningen te ontwerpen zonder energierekening. Roy Venekamp, transitiemanager bij Stafier, vertelde dat deze woningen gasloos zijn en standaard voorzien worden van Stafier solar-systemen en dat ze niet duurder zijn dan traditionele woningen. Maar door een slimme benadering van het bouwproces produceren deze woningen voldoende energie om in hun eigen stroom- en warmte/koude voorziening te voorzien, de zogenaamde POM (Plus Op de Meter)-woningen. Wij hadden de primeur om dit verhaal te horen, dat 17-19 april op de Building Holland beurs gepresenteerd gaat worden. 

Stafier heeft nog altijd behoefte aan technisch,- en producerend personeel, liefst uit de regio, dus als je op zoek ben naar een baan, zoek dan contact met hen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.